10 altcoin icin buyuk gun bilmeniz gerekenler

Aradığınız kelimeyi yazın ve entera basın, kapatmak için esc butonuna tıklayın.

Kripto alanında yoğun bir haftayı daha geride bırakıyoruz. Bu hafta, özellikle Monero’nun (XMR) hard fork’u ve Ethereum’un Goerli test ağında Merge entegrasyonu dikkat çekti. Peki, yarın, yeni haftanın ilk gününde neler olacak? İşte 10 altcoin için yarın yaşanacaklar…

Bu sırada kripto para piyasası, Bitcoin’in yüksek seviyeler gördüğü bir haftayı geride bırakıyor. bitmainturkiye.com olarak da bildirdiğimiz üzere, piyasa değeri ile en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, bu hafta yatırımcıları şaşırttı. BTC’nin değeri, bu hafta yüzde 10’a yakın artış sergiledi. Yani coin, 25.000 dolara bir hayli yakın seviyelere çıkmayı başardı. CoinGecko verilerine göre son yedi gün içerisinde en düşük 22.826, en yüksek 24.853 dolar seviyelerini gördü. Ancak genel olarak, boğalar kârlarını güvence altına almak için önceki pozisyonlarını terk etmiş gibi duruyor. BTC, şu anda 24.400 dolar civarında el değiştiriyor.

BTC 25.000 dolarlık kilit bir noktadan çıkmak için mücadele ederken, Ethereum (ETH) dünkü seansta kendi tavanını aştı. Cumartesi günü, dünyanın en büyük ikinci coin’inin fiyatları Mayıs ayından bu yana ilk kez 2.000 doların üzerine çıktı. Cuma günkü 1.868,42 doların ardından ETH/USD, dünkü seansın başlarında 2.013,76 doların zirvesine ulaştı.

Bu, 23 Mayıs’tan bu yana Ethereum’un işlem gördüğü en yüksek nokta. Bu hareket, fiyat gücünün de kendi tavanını aşmasıyla geliyor. Bilindiği üzere, ETH’nin değerindeki artışın ardında Ethereum Merge heyecanı var. Merge ile birlikte Ethereum ağı, yüksek enerji gerektiren madencilikten kurtulacak. Yani, proof-of-work (PoW) konsensüs mekanizmasını terk edecek. Bunun yerine, proof-of-stake (PoS) faaliyete geçecek.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!