30 mayis btc eth xrp bch bsv ltc bnb eos xtz ada fiyat analizi

Aradığınız kelimeyi yazın ve entera basın, kapatmak için esc butonuna tıklayın.

bitmainturkiye – Birçok altcoin, 200 günlük hareketli ortalamalarına yaklaştıkça önemli bir güç gösteriyor. Bu durum sektördeki yükseliş hissini gösteriyor.

Blok ödülünün yarılanmasından sonra BTC fiyatı düşüp tekrar yükselmesine rağmen, Bitcoin için kurumsal talep yüksek. Alandaki bazı kişiler, kurumsal ve perakende talep yükselirse, fiyatını hızla artırabilecek ciddi bir (BTC) sıkıntısı olacağına inanıyor.

Kripto fon yöneticisi Grayscale Investments’ın CoinMarketCap’te en üst düzey kripto para birimi olan Bitcoin’i alıştırma biçimine küçük bir örnek görülebilir. Yarılanmadan bu yana, Grayscale tek başına yeni çıkarılan Bitcoin’in yaklaşık % 150’sini satın aldı. Bu satın alma hızı birkaç hafta daha devam ederse, trader’ların hissiyatı kesin bir şekilde yükselebilir.

Hisse senetleri genellikle büyük aracı kurumlar veya yatırım bankaları tarafından yapılan yükseltmelere veya indirgenmelere güçlü tepki verir. Bununla birlikte, kripto topluluğu, Goldman’ın Bitcoin’e yatırım yapmaya karşı müşterisine yönelik son uyarısına karşı çıkmaya karar verdi. Bu, kripto traderlarının geleneksel aracı kurumların raporlarına fazla ağırlık vermediklerini göstermektedir.

Bitcoin’in son on yıldaki fiyatındaki büyük artış, hükümetten veya aracı kurumlardan gelen destek nedeniyle gerçekleşmedi. İnsanlar merkezi olmayan bir dünyada bir fırsat gördüklerinde bu artışlar gerçekleşti. Digital Assets Data CEO’su Mike Alfred geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada dünya daha dijital ve sanal hale geldikçe, genç neslin fiziksel altın yerine dijital altınla daha fazla ilgileneceğini söyledi.

Bugün ayrıca CME BTC opsiyon sözleşmelerinin sona ermesine işaret ediyor. Tipik olarak sona erme işlemi Bitcoin’in fiyatında % 2.3’lük düşüşe neden oldu. Genellikle, türevlerin sona ermesinden kaynaklanan dalgalanmalar kısa vadeli olup devam eden eğilimi değiştirmezler. Bu nedenle, salıncak yatırımcıları CME’nin sona ermesine göre değil, eğilime dayalı işlemler başlatmalı.

Bitcoin (BTC), 27 Mayıs’ta 20 günlük üstel hareketli ortalamanın (9.151 dolar) üzerine çıktı ve bunu 28 Mayıs’ta bir başka güçlü yukarı hareketle takip etti. Bu durum, en az direnç yolunun yukarı yönlü olduğunu gösteriyor.

Ancak ayıların mücadele etmeden vazgeçmeleri pek olası değildir. 9.600 dolar seviyesinde güçlü bir direnç oluşturuyorlar. Bu seviye ölçeklendirilirse, simetrik üçgenin direnç çizgisine doğru bir hareket olması muhtemeldir.

Üçgenin kırılması, yükseliş trendinin bir sonraki ayağının olası başlangıcını işaret edecektir. Üçgenin kırılmasını takiben desen hedefi 11.828 dolardır.

Tersine, BTC / USD çifti kuru seviyelerden aşağıya inerse, ayılar 20 günlük EMA’nın altına düşmeye çalışacaktır. Başarılı olursa, bir sonraki durak simetrik üçgenin destek hattı olacaktır. Bu seviyenin altındaki bir kırılma büyük bir negatif durum ortaya koyacak çünkü üçgenden kırılmanın örüntü hedefi 6.752 dolardır.

Ethereum (ETH) 28 Mayıs’ta ters baş ve omuz paterninin boyun çizgisinin üzerine atladı, bu da olumlu bir işaret. Yukarı yönlü rallinin 257 dolara kadar uzayabileceği 227.097 dolarlık alanda küçük bir direnç var.

Şu anda, ayılar, CoinMarketCap’te 2. sıradaki kripto para birimini yaka çizgisinin altına indirmeye çalışıyor. Fiyat boyun çizgisinin altında kalırsa, mevcut kırılmanın bir boğa tuzağı olduğunu gösterecek.

20 günlük EMA’nın altında bir kırılma ve 191.692 dolarlık destek, olası bir düşüş trendinin başladığını gösterebilir. Bu nedenle, önceki analizde verilen öneriyi satın alan trader’lar stop seviyelerini 200 dolar seviyesinde tutabilirler.

Bununla birlikte, ETH / USD kuru yaka çizgisinden sekiyorsa, boğalar 220.097 dolarlık engeli temizlemek için bir kez daha deneyecek. Başarılı olursa, yükseliş trendi devam edecek. Yükselen hareketli ortalamalar ve 60 seviyenin üzerindeki göreceli güç endeksi, boğaların üstünlüğesahip olduğunu göstermektedir.

Ayılar düşüş trendi çizgisini savunuyor. XRP mevcut seviyelerden düşerse, ayılar fiyatı kritik desteğe 0.17372 dolardan sürüklemeye çalışacaktır. Bu desteğin çökmesi, yeni bir düşüş trendi başlatacağı için büyük bir negatif durumu ortaya çıkaracak.

Tersine, boğalar aşağı yönlü trend çizgisinin üzerindeki CoinMarketCap’te 3. sıradaki kripto para birimini 0.20570 dolar yatay direncini itebilirse, 0.22504 dolar a ve daha sonra 0.23612 dolara geçmek mümkün olacak.

Long pozisyona sahip olmayan yatırımcılar, XRP / USD kuru birkaç saat boyunca 0.20570 doların üzerinde kaldığında satın alabilirler. Bu işlem için stop-loss seviyesi 0.19 dolarda tutulabilir.

Bitcoin Cash (BCH) bugün 50 günlük basit hareketli ortalamanın (238 dolar) üzerine çıkmıştı, ancak boğalar daha yüksek seviyelerde sert dirençle karşı karşıya kaldılar. Fiyat düşerse ve hareketli ortalamaların altına düşerse, 217,55 dolara fiyatın düşme olasılığı bulunuyor.

Ayılar CoinMarketCap’te 5. sıradaki kripto para birimini 217.55 doların altına düşürürse, 200 dolara ve sonra 166 dolara fiyatın düşmesi mümkün olacak. Bu nedenle, trader’lar 217 doların altında long pozisyonu açmaktan kaçınmaları gerekiyor.

Tersine, eğer BCH / USD kuru hareketli ortalamaları geri toplarsa, 255.46 dolara ve sonra 280.47 dolara hareket etmek mümkün olacak. Bu seviyenin sert bir direnç gibi davranması muhtemel. Ancak bu seviye geçilirse yeni bir yükseliş eğilimi olması ihtimali bulunuyor.

Boğalar düşüş trendi hattında sert dirençle karşı karşıya. Bitcoin SV (BSV) mevcut seviyelerden düşerse, 170 dolara fiyatın düşmesi mümkün. Boğalar bu seviyeyi agresif bir şekilde savunursa, konsolidasyon birkaç gün daha uzayabilir.

Ancak, ayılar CoinMarketCap’te 6. sıradaki kripto para birimini 170 doların altına düşürürse, yeni bir düşüş trendi olması muhtemel.. Düşüş yönünde ilk destek 145 dolar ve sonra 120 dolar seviyeleri. Bu nedenle, traderlar long pozisyonlarını 170 doların altında bir stopla koruyabilirler.

Öte yandan, boğalar fiyatı düşüş trendi çizgisinin üzerinde ölçekleyebiliyorsa, 227 dolara bir ralli mümkün. Bu seviyenin üzerinde bir kırılma yeni bir yükseliş trendinin başladığını gösterir. Ancak, fiyat bu dirençten düşerse, hedefe bağlı eylemin birkaç gün daha devam etmesi muhtemel.

Litecoin (LTC) düşüş trendi çizgisine ulaştı. Boğalar fiyatı bu direncin üzerine taşıyabilirse, 50.7864 dolarlık bir ralli mümkün.  Bu direncin üzerinde bir kırılma, gelişen H&S modelini geçersiz kılacak.

Bu nedenle, traderlar 50.7864 doların üzerinde bir kırılma ve kapanışta (UTC saati) satın alma fırsatları arayabilirler.

Tersi bir durumda, CoinMarketCap’teki 7. sıradaki kripto para birimi düşüş trendi çizgisinden aşağıya inerse 41.7 dolara ve ardından 39 dolara fiyat düşebilir.

LTC / USD kuru desteklerden sekerse, hedef sınırına doğru devam etmesi muhtemeldir. Trend, 39 doların altında bir arada ayıların lehine dönecek.

Boğalar Binance Coin’i (BNB) düşüş trendi hattına taşıdı, ancak bunun üstündeki fiyatı ölçeklemek için mücadele ediyor. Bu durum, ayıların bu seviyeyi agresif bir şekilde savunduğunu göstermektedir.

Ancak, boğalar CoinMarketCap’te 8. sıradaki kripto varlığını hareketli ortalamaların üzerinde tutabilirse, düşüş trendi çizgisinin üzerinde bir kırılma olasılığını artıracaktır. Bu seviyenin üzerinde, fiyatın 18.1377 dolara doğru bir ralli yapması muhtemel.

BNB / USD paritesinin 18.1377 dolar üzerinde ivme kazanması muhtemeldir ve bu da traderlara satın alma fırsatı sunabilir.

Tersine, kur hareketli ortalamaların altına düşerse, 14.95 dolara ve ardından 13.65 dolara fiyatın düşmesi mümkün.

EOS, hem boğaların hem de ayıların güvenli bir şekilde oynadığı bir aralıkta olmaya devam ediyor. Boğalar fiyatı hareketli ortalamaların üzerine itmeyi başarmış olsa da, kırılma momentumdan yoksun durumda.

Her iki hareketli ortalama da düz ve RSI orta noktanın hemen üzerinde yer alıyor. Bu durum arz ve talep arasında bir denge olduğunu gösteriyor.

CoinMarketCap’te 9. sıradaki kripto para birimi hareketli ortalamaların üzerinde kalıyorsa, 2.8319 dolara bir ralli mümkün. Öte yandan, fiyat hareketli ortalamaların altına düşerse, muhtemelen 2.3314 dolar a fiyatın düşmesi muhtemel olacak.

Bir sonraki trend hamlesinin 2.8319 doların üzerinde bir kırılma veya 2.3314 doların altında bir kırılma ile başlaması muhtemel. Bu nedenle, o zamana kadar traderlar kenarda kalabilirler.

Boğalar, 28 Mayıs’ta Tezos’u (XTZ) düşüş trendi çizgisinin üzerinde sürmeyi başarmış olsa da, kırılma momentumdan yoksun. Bu, boğaların daha yüksek seviyelerde tereddüt ettiğini göstermektedir. Fiyatların düşüş trendi çizgisinin üzerinde sürdürülmemesi satışları çekecektir.

Ayılar CoinMarketCap’te 10. sıradaki kripto para birimini düşüş trendi çizgisinin altına indirirse, 20 günlük EMA’ya (2.70 dolar) bir düşüş olması muhtemel. Bu dikkat edilmesi gereken önemli bir destek seviyesi,  çünkü eğer bu seviye kırılırsa, 2.5795 dolara fiyatın düşmesi mümkün.

Bu nedenle, trader’lar önceki analizde önerildiği üzere başlatılan long pozisyonlarda 2.57 dolar seviyesinde stop-loss tutabilirler.

Ancak, XTZ / USD kuru düşüş trendi çizgisinden sekiyorsa, gücü gösterecek. Böyle bir hamle rallinin 3.07 dolar ve ardından 3.27 dolar ile sonuçlanmasına neden olabilir.

Cardano (ADA) 28 Mayıs’ta yükseldi ve 0,0619885 dolarlık genel direncin üzerine çıktı. Önceki analizdeki önerinin ardından satın alan trader’ların kar üzerinde oturmaları muhtemel.

Mevcut seviyelerde tam kar veya büyük bir oranda kar rezervasyonu yapabilirler ve gerisini sıkı bir kayıpla takip edebilirler.

28 Mayıs’taki keskin ralliden sonra, birkaç günlük konsolidasyon veya küçük bir düzeltme mümkündür.

Ayılar CoinMarketCap’te 11. sıradaki kripto para birimini 0.0619885 doların altına düşürürse, geri çekilme 0.05928 dolara kadar derinleşecek.

Tersine, eğer boğalar anlık desteği 0.0619885 dolarda savunursa, ADA / USD kuru 0.0722722 dolara bir ralli girişiminde bulunacak. Parite 0.055 dolara düşerse yükseliş görünümü geçersiz olacak. Bununla birlikte, böyle bir düşüş olasılığı da şimdilik görünmüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!