4 uzmandan altin yorumlari

Aradığınız kelimeyi yazın ve entera basın, kapatmak için esc butonuna tıklayın.

Altın piyasası, yükselen faiz oranları ve Federal Rezerv’in para politikasını er ya da geç sıkılaştıracağı beklentileriyle mücadele ederken bir kez daha sokak kavgasında… Peki altın’da gelecekte neler var? İşte 4 uzmandan altın yorumları…

Aylık olarak yükselen fiyatların ardından, değerli metal piyasasında duyarlılık değişimi görmeye başlıyoruz. Bu ay şu ana kadar altın, reel getiriler bir ayın en düşük seviyesi olan eksi 94 baz puana düşmesine rağmen ONS başına 1.900 doların üzerinde kazanç elde edemedi. Enflasyon, altın piyasasında baskın faktör olmaya devam ediyor. 

Bazıları için, ABD Çalışma Bakanlığı’nın Tüketici Fiyat Endeksi’nde Ağustos 2008’den bu yana en büyük artış olan %5’lik bir artış bildirmesinin ardından hafta sonuna doğru altın’ın zayıflığı biraz sürpriz oldu.  Değişken gıda ve enerji fiyatları, 1992’den bu yana en güçlü artış olan yıl içinde %3,8 arttı.

Weber Global Management’ın başkanı ve ortağı olan Briton Hill, yeni verdiği bir röportajda artan enflasyon tehdidini perspektife koydu. Briton Hill konuya yönelik şunları söyledi:

Diyelim ki S&P 500 %5 veya %6 yükselse de enflasyon oranı %8 artsa. Kağıt üzerinde herkes para kazandı ama reel olarak para kaybetti. Çünkü enflasyon oranı çok yüksek. Dikkat etmezseniz, böyle bir şeyi kaçırabilirsiniz. Ve bittiğinde çok geç olur. Zaten servetin çoğunu kaybettiniz.

Mevcut piyasa ortamına rağmen altın zarar görüyor, çünkü enflasyon baskıları artıyor olsa da, ABD ekonomik toparlanması devam ettikçe bu baskıların azalacağına dair hala bazı beklentiler var. Ayrıca, yaklaşan enflasyon tehdidi nedeniyle Federal Rezerv’in para politikasını sıkılaştırması ve tahvil alım programını beklenenden daha kısa sürede azaltması gerektiğine dair artan bir beklenti de var. Bankaların, altın fiyatlarının yıl sonuna kadar yeni zirveler yapacağına dair inançlarının bir kısmını kaybettiğini şimdiden görmeye başlıyoruz. 

Bu hafta  Societe Generale’deki analistler, altın’ın 2.000 dolara giden yolunun biraz daha karmaşık hale geldiği konusunda uyardı. Yatırım talebine bakıldığında Societe Generale analistleri, bu yıl 100 tonluk girişin fiyatları ONS başına 2.000 dolara çekmeye yeterli olacağını söylüyor. Banka bu yılki fiyat tahmininden emin olmamasına rağmen, analistler 2022 için çok daha fazla inançları olduğunu söylüyor. Analistler, altın fiyatlarının gelecek yılın sonuna kadar ONS başına 1.750 dolara düşeceğini öngörüyorlar.  Societe Generale analistleri konuya yönelik şu açıklamayı yaptı ve altın yorumları paylaştı:

Reflasyon ticaretinde 2021’de akışların pozitif olmasını bekliyoruz, ancak yükselen oranlar, altın fiyatını etkileyen çelişkili güçler olduğu anlamına geliyor.

Ancak, herkes sarı metal piyasasında bir inanç krizi yaşamıyor. Bu hafta, milyarder ve tahvil kralı Jeff Gundlach, altın fiyatlarının çok daha fazla yükseleceğini söyledi. Ayrıca Jeff Gundlach, dolarda düşüş bekliyor ve altın tahminini bu faktör üzerine kuruyor.

Invesco’nun baş yatırım stratejisti Kristina Hooper da piyasa hakkında ilginç bir görüşe sahip. Kristina Hooper, enflasyon baskılarının geçici olmasını beklerken, altı ila 12 ay boyunca altın’ı tutmak için taktiksel bir durum olduğunu da sözlerine ekliyor. 

Kristina Hooper, enflasyonun iyileşmeden önce muhtemelen çok daha kötüleşeceğini vurguluyor. bitmainturkiye.com olarak daha önce bildirdiğimiz üzere, daha fazla altın tahmini için “19 Analistin Tahmini: Altın Fiyatları Haftaya Bu Seviyeleri Görecek!” isimli makalemizi inceleyebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!