73 milyar dolari yoneten sirket bitcoine yatirim yapmaya basladi

Aradığınız kelimeyi yazın ve entera basın, kapatmak için esc butonuna tıklayın.

bitmainturkiye.com – Bitcoin (BTC) devam eden COVID-19 salgınının teşvik ettiği, hızla dijitalleşen küresel ekonomide ön koltuğa otururken; Avustralyalı yatırım devi Pendal Group, BTC vadeli işlemlerinde pozisyon alıyor.

Australian Financial Review’ün ekonomi muhabiri Matthew Cranston ile konuşan Pendal Group’un tahvil, gelir ve savunma stratejileri başkanı Vimal Gor, salgının küresel finansal ekosistemde gecikmiş yapısal değişiklikleri hızlandırdığını söylüyor.

Değişiklikler şiddetli olacak olsa da Gor, fiat para birimi sisteminin asla modasının geçmeyeceğini söylüyor. Gor ayrıca, devlet tahvillerinin yakında ölü bir varlık sınıfı olacağına ve Bitcoin’in tahvillerden daha uzun yaşayacağına inanıyor. Yönetici ayrıca şu ifadeleri kullandı:

“Bitcoin var olan bir hamamböceğidir. Varlığını yasaklayamazlar.”

Gor’a göre Bitcoin daha yaygın hale geliyor ve bir değer deposu olarak altından çok daha üstün. Gor, Avustralya borsasında 1,69 milyar dolarlık piyasa değeri olan Pendal Group’un, Bitcoin 52 haftanın en yüksek seviyesine ulaşmasıyla; müşterilerinden öncü kripto para birimi için daha fazla talep aldığını söyledi:

“Bize Bitcoin’i, ne yapılacağını ve nasıl erişeceklerini soran çok sayıda müşterimiz var. Büyük kurumlar şimdiye kadar uzak durdu, ancak yüksek net değere sahip müşteriler ve toptancı yatırımcılar bu alanda başı çekiyor.”

Ekonominin hızla dijitalleşmesiyle Gor, Pendal Group’un şu anda müşterileri adına Bitcoin’de pozisyon aldığını söylüyor:

“Müşterilerimiz için yıllardır altında pozisyon alıyorduk. Şimdi bunu Bitcoin ile yapıyoruz… Yani ekonominin devamlı olarak dijitalleşmesinde bunun çok net ve ucuz bir opsiyon olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden bazı müşterilerimizin portföyleri için Bitcoin yatırımı yapıyoruz, long pozisyon alıyoruz.”

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!