altin fiyatinda bu istek sert baski olusturuyor

Aradığınız kelimeyi yazın ve entera basın, kapatmak için esc butonuna tıklayın.

Kitco analisti Jim Wyckoff bugün Altın fiyatlarında baskı oluşturan önemli bir unsura değindi. Altın ve gümüş fiyatları daha düşük seviyelere doğru hareket ediyor. Son zamanlarda elde edilen iyi kazançların piyasaları haftalarca en yüksek seviyelere itmesinin ardından, metaller short odaklı pozisyon alan traderlardan bazı rutin kar alımları ile karşılaşıyor. Haziran altın vadeli işlemleri 9.90 dolar düşüşle 1.828.00 dolar ve Temmuz Comex gümüş vadeli işlemleri ise 0.157 dolar düşüşle ons başına 27.33 dolar seviyesinden işlem gördü.

Küresel borsalar çoğunlukla bir gecede zayıfladı. ABD hisse senedi endeksleri, teknoloji sektörünün öncülüğünde New York günlük seansı başladığında daha düşük açılışlara işaret ediyor. Bazıları şimdiye kadar yükselen endekslerde rutin kar alma baskısı görüyor. Bazı piyasa analistleri, bu hafta borsalarda yaşanan gerilemede sorunlu enflasyonla ilgili endişeleri sorumlu tutuyor. ABD tüketici fiyat endeksi Çarşamba sabahı beli olacak ve yakından incelenecek. Tahminler, Nisan ayı TÜFE’nin Mart ayına göre %0,2, yıllık bazda ise %3,6 artmasını öngörüyor.

Batı’nın büyük ekonomileri henüz endişe verici enflasyon rakamlarını bildirmezken, Çin, üretici fiyatlarının Nisan ayında 3.5 yıldaki en hızlı artışla girdi maliyetlerindeki büyük artışı yansıttığını bildirdi. Üretici fiyatları Mart’taki %4.4 artışa karşılık olarak Nisan’da yıllık bazda %6.8 arttı. Çin’in tüketici fiyat endeksi Nisan ayında yıllık bazda %0,9 arttı ve talep Mart ayında kaydedilen %0,4 değerine göre iyileşmeye devam etti. Bu arada, Çin’in merkez bankası, emtia ithalatçılarına biraz rahatlama sağlayarak, ABD doları karşısında yuan para birimini 6,4254’e yükseltti. Çin’deki yaklaşık 100 çelik üreticisi, güçlü talep ve artan demir cevheri fiyatlarını fiyata yansıttı ve zam yaptılar. Çelik fiyatlarındaki artış, bir dizi alt endüstriyi tehdit edebilir. Tarihin, metaller gibi sert varlıkların fiyatlarının yükselen enflasyonist baskı zamanlarında daha iyi performans gösterdiğini unutmayın. Öte yandan Mayıs ayı yakından izlenen Alman ZEW ekonomik beklenti endeksi, Nisan ayında 84,4 oldu. Tahminler ise 71,0 şeklinde idi.

Bugün önemli dış piyasalar, ABD doları endeksinin zayıfladığını ve Pazartesi gününün 2,5 ayın en düşük seviyesinin çok üzerinde işlem görmediğini gösteriyor. Bu arada Nymex ham petrol fiyatları düştü ve varil başına 64,30 dolar civarında işlem gördü. Bir siber saldırı nedeniyle kapatılan ABD boru hattı sistemi geçici olarak yeniden açılacak. Gösterge 10 yıllık ABD Hazine bonosunun getirisi şu anda % 1.60 seviyesinde bulunuyor. Salı günü açıklanacak ABD ekonomik verileri, haftalık Goldman Sachs ve Johnson Redbook perakende satış raporlarını ve NFIB küçük işletme endeksini içeriyor.

Teknik olarak, Haziran ayı altın vadeli işlem boğaları, günlük çubuk grafikte altı haftalık fiyat yükselişinin ortasında genel kısa vadeli teknik avantaja sahip. Boğaların bir sonraki yukarı yönlü fiyat hedefi, 1.881.00 dolarda sağlam direnç üzerinde bir kapanış oluşturmak. Ayıların bir sonraki kısa vadeli aşağı yönlü fiyat hedefi, vadeli işlem fiyatlarını 1.775.00 dolarlık sağlam teknik desteğin altına itiyor. İlk direnç bu haftanın yükseği 1.846,30 dolarda ve ardından 1.850.00 dolarda görüldü. İlk destek 1.818.00 dolardan ve ardından 1.800.00 dolardan görülüyor. Wyckoff’un Piyasa Puanı: 6.5

Gümüş boğaları, günlük çubuk grafikte altı haftalık fiyat yükselişinin ortasında genel kısa vadeli teknik avantaja sahip. Boğaların bir sonraki yukarı yönlü fiyat hedefi, Temmuz vadeli fiyatlarını sağlam teknik direncin üzerinde 29.00 dolar/ons seviyesinden kapatmak. Ayılar için bir sonraki aşağı yönlü fiyat hedefi, fiyatları 26.00 dolardan sağlam desteğin altına itmek. İlk direnç, gecenin en yüksek seviyesi olan 27.645 dolarda ve ardından bu haftanın yükseği olan 28.005 dolarda görüldü. Bir sonraki destek 27.00 dolar ve ardından 26.50 dolarda görülüyor. Wyckoff’un Piyasa Değerlendirmesi: 6.5.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!