altin fiyatlari haftaya bu seviyelerde

Aradığınız kelimeyi yazın ve entera basın, kapatmak için esc butonuna tıklayın.

En son Kitco News Haftalık Altın Anketine göre, altın piyasası bir kez daha konsolidasyona yakalandı ve Wall Street analistleri yakın vadede altın fiyatları için net bir yön görmüyor. Uzman isimler de altın fiyatları için haftalık tahminlerini açıkladı. Altın’ın gelecek hafta görebileceği seviyeleri birlikte inceleyelim…

Analistler, enflasyon baskıları artmaya devam ettikçe altın piyasasının sağlam bir temel destek gördüğünü belirtiyorlar. Ancak, reel getirilerdeki düşüşe ve zayıf ABD dolarına rağmen fiyatların ONS başına 1.900 doların üzerinde kazanç elde edememesi nedeniyle değerli metalin teknik görünümünün düşüş eğiliminde olduğunu da ekliyorlar. Wall Street analistleri arasındaki beklentiler geçen haftaya göre, önemli ölçüde değişmiş olsa da bireysel yatırımcılar altın konusunda önemli ölçüde yükselmeye devam ediyor.

Bu hafta Kitco News’in altın anketine 15 analist katıldı. Eşi benzeri görülmemiş bir sonuçta, her senaryoda beş oy alan üçlü bir eşitlik vardı. Bu arada, çevrimiçi Main Street anketlerinde toplam 1.056 oy kullanıldı. Bunların 695’i veya %66’sı altın’ın önümüzdeki hafta yükseleceğini belirtiyor. Diğer 181 katılımcı veya %17’si daha düşük seviyeler bekliyor. Anket katılımcılarından 180 seçmen veya %17’si de tarafsız kaldı.

Geçen hafta hem bireysel yatırımcılar hem de Wall Street analistleri altın konusunda iyimserdi. Bununla birlikte, altın fiyatları geçen hafta ONS başına 1.900 doların altında kapandığı için analistler arasındaki hissiyat bir miktar inancını kaybediyor. Altın piyasası bir kez daha haftalık kayıp için hazırlanıyor. Ağustos altın vadeli işlemleri en son, bir önceki haftaya göre %0.5 düşüşle 1.881 dolardan işlem gördü.

Geleceğe bakıldığında analistler, geçen ay enflasyonun %5’lik yıllık artışla Ağustos 2008’den bu yana en önemli artışı gördüğünde altın’ı açığa satmanın temelde zor olduğunu söylediler. Yükselen enflasyon, düşük faiz oranlarıyla birleştiğinde, reel getirilerin daha da negatif bölgeye düştüğü anlamına geliyor. Birçok analist, altın fiyatlarının konsolide olmasına rağmen, fiyatların ONS başına 1.855 doların üzerinde kalması nedeniyle trendin ve momentumun yükselişini sürdürdüğünü söylüyor.

Saxo Bank’ın emtia stratejisi başkanı Ole Hansen, teknik olarak altında düşüş olsa da piyasayı açığa satmak için bir neden görmediğini söyledi. Ole Hansen, piyasanın bir miktar ivme kaybettiğini ve yükseliş trendi için yeni bir katalizör bulması gerektiğini de sözlerine ekledi. Ole Hansen konuya yönelik şu açıklamaları yaptı:

FED’in yanlış olduğuna inanıyorum. Ancak piyasa, enflasyonun ekonomi üzerinde büyük bir etkisi olmayacağı görüşünü satın aldı. Altın konusunda olumsuz olmak için kısa vadeli bazı nedenler görebiliyorum. Ancak short olmak istemenizin güçlü temel nedenlerini görmekte zorlanıyorum.

Darin Newsom Analysis başkanı Darrin Newsom, kısa vadede altın fiyatları üzerinde düşüş eğiliminde olduğunu söyledi. Darrin Newsom, piyasaya girmek için daha derin bir düzeltme beklediğini de sözlerine ekledi. Darrin Newsom konuya yönelik şu açıklamaları yaptı:

İlk desteği 1.871,80 dolar olarak hedefliyoruz. Sanırım bunu çıkaracağız ve bir sonraki hedef 1.827 dolar olacak. Alıcıların geri geldiği yer burası. Büyük bir indirim görmüyorum, satmaya değmez ama satın almak için cazip bir alan olur.

Blue Line Futures’ın baş piyasa stratejisti Phillip Streible, yakın vadede daha düşük fiyatlar aradığını söyledi. Yine de Phillip Streible’e göre düşüş, onun düşüş eğilimi göstermesi için yeterince heyecan verici değil. Phillip Streible, tekrar satın almaya başlamadan önce altın’ın 1.850 dolara düştüğünü görmek istediğini de sözlerine ekledi.

Bannockburn Global Forex’in genel müdürü Marc Chandler, 1.900 dolar zorlu bir direnç olduğunu kanıtladığı için altın üzerinde düşüş eğiliminde olduğunu söyledi. Marc Chandler, ABD getirilerinin gelecek haftaki Federal Rezerv para politikası toplantısında daha da yükselmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. Marc Chandler konuya yönelik şu açıklamaları yaptı:

1.855 dolarlık alana bir dönüş görebiliyorum. Momentum göstergeleri hala düşük seyrediyor ve fiyatlar yuvarlak bir tepe modeli oluşturuyor gibi görünüyor.

bitmainturkiye.com olarak daha önce bildirdiğimiz üzere, daha fazla altın tahmini için “Enflasyon 13 Yılın Zirvesinde, Altın Fiyatları İçin Beklentiler Ne? isimli makalemizi inceleyebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!