bidenin yeni kripto para yasasi

Aradığınız kelimeyi yazın ve entera basın, kapatmak için esc butonuna tıklayın.

ABD Başkanı Joe Biden’in uzun zamandır beklenen kripto para birimi düzenleme çerçevesi, gelişen kripto endüstrisini yönetmek için bir plan çizmeye çalıştı. Bu çalışma, geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Peki, çerçeve neleri içeriyor?

Biden yönetimi, merkezi olmayan finans (DeFi) sektörünü ve bunun geleneksel ekonomi üzerindeki dalgalanma etkilerini denetlemeye yönelik bir “bütün hükümet yaklaşımı” benimsiyor gibi görünmekte. Ancak ağırlıklı olarak finansal suçlar gibi olumsuz olaylara karşı savunmaya odaklanmakta.  bitmainturkiye.com olarak da bildirdiğimiz gibi bu çerçeve, Biden’ın Mart ayındaki yürütme emrinin devamı niteliğindeydi. Yetkililer, ağırlıklı olarak yargı alanlarında kara para aklayanlar ve Ponzi düzenbazlarına odaklanmakta.

Kripto para alanında en son yaşananlar göz önüne alındığında, söz konusu çalışma sürpriz olmadı. Örneğin Terraform Labs çöktü. Yetkililer, platformun kurucusu Do Kwon için Interpol’den kırmızı bülten bile istediler. Celsius Network ve Voyager iflas etti – kripto paraların fiyatları da çöktü. Bununla birlikte bu olaylar, suçlu veya kişisel çıkarlarını koruyanları sarsma konusunda başarılı oldu. Yasa dışı faaliyetleri önleyen ve eşler arası finansal işlemleri teşvik eden kripto ile ilgili etkili bir dizi yasanın, kriptonun kamu imajı için harikalar yaratacağı düşünülmekte. Ancak bir uzman olan Guy Gotslak’a göre proaktif olmaktan çok reaktif olan Biden çerçevesi bunu başaramıyor.

ABD stablecoin’ler ve diğer kripto para birimlerinin, federal para biriminin gücünü ortadan kaldırabileceğine inanmakta. Ancak uzmana göre hükümetin kripto paralarla yaşamaya çalışması gerekiyor. ABD’nin ekonomik açıdan birincil konumda olması için bu konu önem taşıyor. Genel olarak kripto para duruşunun dışında, en azından Blockchain’i entegre ederek kullanım sağlanması hedeflenmekte. Tıpkı Estonya’nın Blockchain tabanlı e-sağlık sistemi gibi, tıbbi verilerin saklanmasına işaret ediyor. Ayrıca mülk ve işletme kayıtlarının Blockchain’de tutulmasına işaret ediliyor. Uzman, aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:

Federal hükümet ayrıca büyük ölçekli Blockchain projelerine yatırım yaparak ve halka daha iyi hizmet etmek için teknolojiyi kullanan şirketleri teşvik ederek Blockchain teknolojisini beslemelidir. İleriye dönük olarak, hem federal hem de eyalet hükümetlerinin, yalnızca zararını azaltmak için değil, aynı zamanda potansiyelini artırmak için gerçek kripto endüstrisi mevzuatı yazmak için işbirliği yapacağını umalım.

Diğer yandan ABD Temsilciler Meclisi ve Senato’da yer alan üyeleri etkileyen bir yasa tasarısı oylamaya sunuldu. Meclise sunulan yasa tasarısına göre kanun yapıcıların elinde tuttukları varlıkları 30-45 gün içerisinde bildirmediği durumda ödediği 200 dolarlık para cezası, 500 dolara çıkacak. Ayrıca bildirimin daha net bir şekilde yapılmasını gerektirecek.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!