binancedeki bu 2 altcoin projesine dikkat

Aradığınız kelimeyi yazın ve entera basın, kapatmak için esc butonuna tıklayın.

Binance’in en büyük hacimlerini taşıyan 2 altcoin farklı yollarda ilerliyor. Ethereum’un PoS’a geçişi madencilik kullanan Blockchain’leri kritik bir yol ayrımına ulaştırdı. Gelin teknik analistler neler söylüyor kısaca göz atalım.

Dogecoin fiyatı şu ana kadar keyifli bir yaz geçirdi. Ukrayna krizi ve ardından Fed’in faiz artırılmalarının neden olduğu kripto kışından yavaşça kurtuluyor. DOGE fiyatı şu anda art arda dördüncü haftalık yeşil mum kapatmak üzere.

DOGE fiyatı, fiyat hareketinin iki hafta içinde ikinci kez bir gösterge olarak kullanılan 55 SMA tarafından desteklendiğini görüyor. Birbirine yakın olan Ağustos ayı pivotları ile bu unsur teknik olarak bir sıkışıklığa işaret ediyor. Ayrıca bir kırılmanın ortaya çıkması söz konusu. Desteklenen fiyat hareketinin 0,068 dolarda olduğunu görünce, fiyat hareketi hızla 0,10 dolara yönelecek. Aşırı alımdan önce bol miktarda alana sahip olan RSI tarafından desteklenen %50 dik bir kazanç potansiyeline sahip. Analist Filip L., bu beklentisini aşağıdaki teknik grafikle detaylandırıyor.

Aşağı yönlü risk, ayıların fiyat hareketini 0,04 dolara düşürmeye çalıştığı 55 günlük SMA’da olacak. Bu, fiyat hareketinin bu hafta işlem gördüğü yerden %38’lik düşmesi anlamına geliyor. Bu seviye kırılırsa, analiste göre dibe vuran 0.007 dolar ile sıradaki negatif trendin başlangıcı olacak. Diğer yandan, Litecoin zaten yatırımcıların bilmesi gereken düşüş makro sinyalleri gösteriyor.

Litecoin fiyatı, yatırımcıların bilmesi gereken önemli bir teknik formasyon şekillendiriyor. Fiyat şu anda 64.13 dolar civarında işlem görüyor. Makro bir perspektiften bakıldığında, Litecoin fiyatı, 2017’nin en düşük seviyeleri olan 3.00 dolardan Mayıs 2021’in zirvesine 413.91 dolara doğru 5 dalgalı bir dürtü hareketi kaydetti. 400 dolar zirvesinden bu yana, LTC fiyatı, düşüş hacmindeki artışla birlikte keskin bir şekilde düştü. Halihazırda sürmekte olan %50 ralli, önceki satışlardan nispeten daha az hacimle devam ediyor.

Diğer yandan RSI, LTC fiyatını haftalık seviyede aşırı satıldığını gösteriyor. Bu da karşı trendi takip eden yatırımcıları satın almaya çekiyor. Çevreleyen dalga 1 ve dalga 2 olarak işaretlenmiş bir Elliot Wave trend kanalı, ortaya çıkan dalga 3 modeli fikrini karıştırıyor. Haziran ayı boyunca 40 doların en düşük seviyesi kesinlikle trend kanalının altında kapandı. Birleştirildiğinde, Litecoin fiyatı, uzun vadeli yatırımcılar ve karşı trend trader’ları için endişe verici sinyaller veriyor.

Sentiments 5 Yıllık Dolaşım İndikatörü, Litecoin fiyatı için bir düşüş başlangıcına işaret ediyor. İndikatöre göre, Toplam Dolaşımdaki Arzın yüzde 80’inden fazlası son beş yılda aktif dolaşımda kalıyor. Teorik olarak, indikatör piyasadaki birden fazla balinayı çevirir. Ayrıca fiyatı etkiler, Litecoin uzun süre kilitlemeye ilgi duymaz.

Ancak, Litecoin fiyatı, yakın gelecekte 10 kat patlamak için kurumsal yatırıcı manipülasyonuna karşı çok hassas. Teknik bilgiler doğruysa, analist Tony Montpeirous, Litecoin fiyatının 2023 gibi erken bir tarihte 10 dolara düşeceğini öngörüyor. Son olarak, piyasalar her zaman gelişebileceği ve değişebileceği için yatırımcıların bir geçersizlik noktasını akıllarında tutmaları önemlidir. Litecoin fiyatı 140 dolarlık engeli aşabilirse, bu düşüş eğilimi gösteren makro tez geçersiz olacaktır. Mevcut Litecoin fiyatından %8.000 artışla sonuçlanan kartlarda 5.000 dolara doğru potansiyel bir ralli olacak.

bitmainturkiye.com‘dan takip ettiğiniz üzere, yaklaşan merge nedeniyle Ethereum madencileri ETC, DOGE, LTC vb. ağlar arasında tercih yapıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!