bitcoin icin korkutan deja vu hali

Aradığınız kelimeyi yazın ve entera basın, kapatmak için esc butonuna tıklayın.

Bitcoin (BTC) fiyatı, Mayıs ayındaki büyük çöküşten bu yana 40.000 doların üzerine çıkmaya çalışıyor. Bu sırada bir kripto para analisti BTC’de Bollinger Bands indikatörüne dikkat çekiyor ve bunun potansiyel bir çöküşün yaşanacağına dair uyarı verdiğini iddia ediyor.

Kripto analisti Tony Spilotro, 2019’da kripto piyasasında olanlar için mevcut durumun bir deja vu gibi gelmiş olabileceğini söylüyor. O sıralar BTC’nin 10.000 doların üzerine çıkmasıyla traderlar sıradaki seviyenin 100.000 dolar veya daha fazlası olabileceğini söylüyordu. Ancak yanıldılar ve BTC düşüş yaşadı. bitmainturkiye.com olarak da bildirdiğimiz üzere ardından “Çin pump’ıyla” en kârlı üçüncü gün yaşandı. Spilotro, bu duruma aşina olanların en kötü durumda bile işlerin hızla tersine dönebileceğini vurguluyor.

Göstergelerin ve hissiyatın da aynı şekilde değiştiğini söyleyen analist BTC’nin orta Bollinger Bandının üzerinde tutunmak için mücadele ettiğine dikkat çekiyor ve eğer tutunmazsa, bandın dibinin yeniden test edilebileceğini söylüyor. Dip seviyenin yeniden test edilmesinin sonunda fiyatı desteğin altına çekebileceğini vurguluyor.

John Bollinger tarafından oluşturulan Bollinger Bantları, oynaklığı ölçen, destek ve direnci vurgulayan ve çok daha fazlasını yapan çok yönlü bir teknik analiz aracıdır. Analiste göre indikatör, orta Bollinger Bandının destek olarak kaybolması durumunda yakında şok edici bir şeyin sinyalini veriyor olabilir.

Spilotro, Bollinger Bant Genişliğinin benzer düşükler olduğuna, ancak orada bir süre daha kalması gerektiğine işaret ediyor. İndikatör yukarı doğru sapan atmadan önce 2019’da olduğu gibi mevcut düşük seviyeyi süpürebilir. Analiste göre son olarak, LMACD de çok benzer bir model sergiliyor ve başka bir düşüş eğilimi olursa, geçen seferki gibi büyük bir tuzak olabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!