bitcoin icin taproot guncellemesi onaylandi

Aradığınız kelimeyi yazın ve entera basın, kapatmak için esc butonuna tıklayın.

Bitcoin için oldukça önemli olan Taproot güncellemesi onaylanmış bulunuyor. bitmainturkiye.com olarak daha önce de bildirdiğimiz üzere bu güncelleme için oylama süreci Mayıs ayında başlamıştı. Onay için ilk sinyali, 2 Mayıs 2021’de SlushPool vermişti.

Taproot güncellemesi için oy süreci F2Pool’un oyuyla sonuçlandı ve madencilik bloklarının yüzde 90’ından fazlasının onayını almasıyla soft fork’un bu yılın Kasım ayında ağa uygulanacağı kesinleşti. Oylama süreci, bugün 15:00 civarında sonlandı.

Peki, bu güncelleme Bitcoin ağı için nasıl bir önem taşıyor? Taproot, Schnorr imza şemasını MAST (Merkliized Alternative Script Tree) ve Tapscript adlı yeni bir betik dili ile birleştirecek. Kasım ayında soft fork olarak uygulanmasının ardından Bitcoin’in gizliliği ve akıllı sözleşme uyumluluğu artacak.  Taproot yükseltmesi, 2017’deki SegWit yükseltmesinden bu yana Bitcoin ağına yapılan ilk büyük ekleme olacak. Ayrıca, Bitcoin’i daha gizlilik odaklı bir kripto para birimi haline getirmenin ilk adımı olarak kabul ediliyor. BTC’nin izlenebilirliğini zorlaştıracağı düşünülüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!