bitcoin piyasa degeri gumusun piyasa degerinin yuzde 80ini asti

Aradığınız kelimeyi yazın ve entera basın, kapatmak için esc butonuna tıklayın.

Bitcoin (BTC)’in ideal güvenli liman olarak değerli metalleri değiştirmeye yönelik ivmesi, gümüşün piyasa değerinin %80’ine ulaşmasıyla hız kazandı.

CompaniesMarketCap tarafından sağlanan veriler, Bitcoin’in piyasa değerinin 1,112 trilyon dolar olduğunu, gümüşün ise 1,384 trilyon dolar olduğunu; BTC’nin piyasa değerinin, değerli metalin %80,43’ünü temsil ettiğini gösteriyor.

Bu dönüm noktası, Bitcoin’in 10 Nisan’da 61.222 dolardan işlem görüp son zamanların yüksek seviyesine ulaşmasıyla gerçekleşti. CoinMarketCap’e göre, basın zamanına göre varlık 59.873 dolardan işlem görüyordu.

Hafta sonunun fiyat artışının ortasında, Bitcoin’in kısıtlı bir arz ile karşı karşıya olduğuna dair konuşmalar ortaya çıktı. Varlık, özellikle kurumlar arasında daha geniş bir benimsenme kaydediyor.

Diginex satış müdürü Justin d’Anethan, Bitcoin’in hafta sonu yaşadığı fiyat hareketi hakkında yorum yaptı:

“Dün 60 bin doları aştığımızda bu değişti. Madencilerin son zamanlarda çıkarılan coin’leri satmamaları, borsalardaki rezervlerin çok-yıllık düşük bir seviyeye ulaşması ve sürekli bir şekilde BTC biriktiren şirketlerle hızlı bir şekilde ilerledik.”

Bitcoin yükselirken ve gümüşün piyasa değerini tüketirken, yatırımcılar varlıkların uzun vadeli sürdürülebilirliğini ve sonunda değer deposu haline gelip gelemeyeceğini analiz etmeye devam ediyor. Bununla birlikte her iki varlık da portföy çeşitlendirme açısından mükemmel varlıklar olarak görülüyor.

Gümüşün piyasa değerinin dörtte üçünden fazlasına ulaşması, Bitcoin için muazzam bir başarı olarak görülüyor. Gümüşün çağlar boyunca var olduğu ele alındığında, Bitcoin’in yakında gümüşü geçip Altın’ın piyasa değerine odaklanacağı düşünülüyor.

Bitcoin’in son 2 aydaki gördüğü artış, temel olarak elektrikli araç üreticisi Tesla’nın yaptığı 1.5 milyar dolarlık yatırımdan kaynaklanıyor gibi görünüyor. Aynı zamanda PayPal ve Visa gibi geleneksel kurumların alana girişi de büyümeye katkıda bulundu. BTC fanları, varlığın artık yüksek volatilite anlatısıyla ilişkilendirilmeyeceğini umuyorlar.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!