bitcoin uygulamasi robinhood topladigi devasa fonla buyumesini surduruyor

Aradığınız kelimeyi yazın ve entera basın, kapatmak için esc butonuna tıklayın.

bitmainturkiye – Aracılık uygulaması Robinhood, geçtiğimiz ay açıkladığı 200 milyon $’a ek olarak, sona eren G Serisi finansman turunda  460 milyon $ daha topladı.

Bu fon toplamadan sonra Robinhood’un değeri 11,7 milyar dolara ulaştı. Daha önce şirketin değeri Temmuz’da sadece 8.6 milyar dolar ve Ağustos’ta 11.2 milyar dolardı.

Robinhood’un G serisi fon toplama yatırımcıları arasında Andreessen Horowitz, DST Global, Sequoia, Ribbit Capital, 9Yards Capital ve D1 Capital Partners bulunmakta.

Robinhood’un kurucu ortakları Vladimir Tenev ve Baiju Bhatt, 2005 yılında Stanford Üniversitesi’nde oda arkadaşı olarak bir araya geldi. Tenev ve Bhatt, hisse senedi ticaretini demokratikleştirmek ve onu Y kuşağına doğru yönlendirmek amacıyla 2011’de Robinhood’u kurdular. Kullanıcılar platformda kripto para biriminin yanı sıra hisse senedi ve fon ticareti yapabilirler.

Robinhood’un şu anda 13 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor. Finance Magnates’in raporuna göre kullanıcıların ortalama yaşının 30 civarında olduğunu bildiriyor.

Uygulama, kullanıcıların komisyon ödemeden hisse senedi alıp satmalarına izin veriyor. Platform ayrıca kullanıcıların yatırımı daha iyi anlamalarına yardımcı olacak eğitim materyalleri sunuyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!