bitcoinde 20 bin dolardan once gorulen olay tekrar gerceklesti

Aradığınız kelimeyi yazın ve entera basın, kapatmak için esc butonuna tıklayın.

bitmainturkiye.com – Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), kısa süre önce 300 dolarlık bir ralli yaptı, ancak ardından 9.000 doların altına sert bir düşüş gerçekleştirdi. Yatırımcı ve trader’lar, kripto paranın sıradaki hamlesi konusunda kararsız olsa da BTC’de önemli bir boğa metriği belirdi. Günlük aktif Bitcoin adreslerinin sayısı iki yılın en yüksek seviyesine ulaştı.  Peki bu gelişme neyin habercisi?

Kripto para veri sağlayıcısı Santimnet, Bitcoin’in aktif günlük adreslerinin sayısında artış olduğunu belirtiyor ve 1,07 milyonluk rakamlara işaret ediyor. Bu rakam, 17 Ocak 2018’den beri Bitcoin’in bugüne kadarki çıktığı en yüksek nokta.  Grafikte görüldüğü gibi, Bitcoin’in fiyatı ile lider kripto para biriminin ağ etkinliği arasında doğrudan bir ilişki var. 14 Aralık 2017’de günlük aktif adresler, BTC fiyatının tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20.000 dolara ulaşmasından sadece birkaç gün önce mevcut olan 1,28 milyonluk zirveye ulaştı. 

Glassnode verilerine göre, 2 Temmuz’da yeni oluşturulan adreslerin sayısı da bir günlük hareketli ortalamaya göre iki yılın en yüksek seviyesi olan 22.391’e yükseldi. Bu kilometre taşları, boğaların dünyanın en büyük kripto para birimine artan talep olduğu hakkındaki anlatılarına uygun bir kanıttır. On-chain aktivite açısından diğer kayda değer eğilimlere bakıldığında, tüm Bitcoin arzının yüzde 61’inden fazlasının geçen yıl boyunca hareketsiz kaldığı bildiriliyor.

bitmainturkiye tarafından daha önce bildirildiği gibi, Ethereum ağı da yakın zamanda Mayıs 2018’den bu yana en aktif gününü kaydetti. Bitcoin’e benzer şekilde, Ethereum’un bu önemli kilometre taşları geçtiğimiz ay için oldukça durgun olan fiyat hareketine henüz yansımadı. Lider kripto para (BTC), yazım sırasında yüzde 1 oranında düşüşle 9.130 dolar seviyesinden işlem görüyor. En büyük altcoin olan Ethereum ise yazım sırasında ufak kayıplarla 227 dolar seviyesinden ticaret yapıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!