bu 3 altcoin firliyor 2

Aradığınız kelimeyi yazın ve entera basın, kapatmak için esc butonuna tıklayın.

Bitcoin (BTC), gecelik kayıpların da kötüleşmesiyle 28 Eylül’de 42.000 doların altına düştü. Düşüş, Pazartesi günü geç saatlerde 1.000 dolarlık bir saatlik kaybın ardından geldi ve bu, hafta sonunun en yüksek seviyesi olan 44.400 dolarlık yükseliş umutlarını durdurmuş gibi görünüyor. BTC’de durumlar böyle olunca, altcoin’ler daha büyük bir darbe yedi. Son 24 saatte yalnızca 3 altcoin, fiyat açısından artış gördü.

Aylık kapanışa iki gün kala dikkat, BTC/USD’nin Eylül’ü bitirmesi için “en kötü durum senaryosu” olarak gözler 43.000 dolar seviyesine çevrildi. Bu sırada en büyük altcoin Ethereum 3.000 doların altına indi ve yüzde 6.4’lük bir düşüş sergiledi. Cardano (ADA) yüzde 4.8, BNB yüzde 4.5, XRP ise yüzde 3.8 kaybetti. Solana da (SOL) yüzde 3.5 düştü. Polkadot (DOT) 6.8’lik bir düşüş ile ilk 10’da en çok kayıp yaşayan coin oldu. Son olarak Dogecoin (DOGE) yüzde 2.7’lik bir kayıp ile 0.20 dolar seviyesine tutunuyor.

Ancak piyasa değerine göre ilk 100 kripto para içerisinde yer alan 3 altcoin, son 24 saatte neredeyse tek yükselen coin’ler oldular. Bunlar; eCash (XEC), Fantom (FTM) ve Huobi Token (HT) oldu.

bitmainturkiye.com olarak da bildirdiğimiz üzere, eskiden Bitcoin Cash (BCH) olarak bilinen Bitcoin Cash ABC, yakın bir zamanda yeniden markalanarak eCash (XEC) ismini aldı.  Son bir aydır, proje için heyecan, dolaşımdaki arzı 21 milyondan 21 trilyona çıkaran bir token yenilemesini de içeren markalaşma süreci ile geldi. En son Upbit, eCash markalaşma sürecini başlatan platform oldu. XEC, yazım sırasında yüzde 12.49 oranında değer kazandı.

Son 24 saatte yüzde 8 kazanan Fantom (FTM)’ın yükselişi ise, ekosistemine geliştiricileri, yatırımcıları ve yeni likiditeyi çekmek için tasarladıkları çeşitli finansman girişimlerinin ardından geliyor. Ağustos’un sonunda 370 milyon FTM teşvik programı başlattı. Dün, Tacikistan’da CBDC (merkez bankası dijital para birimi) denemeleri için OJSC Orienbank ile çalışacaklarını duyurdu. Ayrıca yakın bir zamanda, Fantom üzerinde Artion isminde bir NFT platformu kuruldu

Son olarak kripto para borsası Huobi’nin Huobi Token’ı (HT) yüzde 5 yükseldi. Geçtiğimiz günlerde Çin Merkez Bankası’nın kripto ticaretini daha da sıkılaştırma planına ilişkin açıklamalarının ardından düşüş yaşayan HT, bu düşüş eğilimini piyasanın da tersine giderek kısa vadede değiştirmiş gibi görünüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!