bu altcoin gozler cevrildi

Aradığınız kelimeyi yazın ve entera basın, kapatmak için esc butonuna tıklayın.

Rockaway Blockchain Fund (RBF), Altcoin Terra (LUNA) ve büyüyen ekosistemi hakkında yükseliş durumunu gösteren bir rapor yayınladı. Rapora göre proje kripto alanında büyük ilgi görüyor ve fiyatı 1 yıllık grafikte %8,809’luk bir ralli ile oluşan hype’ı yansıtıyor. Yazının yazıldığı sırada LUNA, daha düşük ve daha yüksek zaman dilimlerinde yana doğru hareket ediyor ve 16,67 $’dan işlem görüyor. 30 aylık grafik yeşil renkte kalıyor ve hala %6,3 kâr gösteriyor. Ancak RBF, büyük bir ralli için hala yer olduğuna inanıyor.

RBF, 2020’de Terra ve ekosisteminin kendi yerel tokenının fiyatının 2025 yılına kadar 5 dolara çıkmasını beklediğine dair bir tahmin yapmıştı. Tahminleri geniş bir zaman aralığı ile geride kaldı. Bu nedenle, önümüzdeki 5 yıl için 170 dolarlık yeni bir fiyat hedefi belirlediler. Ana neden ise LUNA’nın deflasyonist arzı. Daha yüksek LUNA fiyatı, LUNA token arzındaki bir düşüşün yanı sıra nakit akışının orantılı olarak daha az stake edilmiş LUNA tokenları arasında dağıtılmasından kaynaklanıyor.

Terra’nın ekosistemi, stablecoin tedarikine (UST, KRT) dayanmaktadır. Tether (USDT), USD Coin (USDC) ve diğer benzer varlıkların aksine, Terra’nın stablecoin’i merkezi olmayan bir yapıya sahip ve fiyatlarını ABD dolarına sabitlemek için bir istikrar mekanizmasına güveniyor. Bu mekanizma, basılan her UST veya KRT için 1 LUNA’nın yakılmasını gerektiriyor. RBF’nin raporunda belirttiği gibi, mekanizma her iki yönde de çalışıyor ve Terra daha büyük bir stablecoin piyasa payını devraldıkça bu durum LUNA’nın fiyatını daha da artırabilir.

Nisan 2021’de, toplam stablecoin arzı 75 milyar dolar olarak gerçekleşti. Bu rakam, Ocak 2019’dan bu yana %91’lik bir artışı temsil etti. RBF tahminlerine göre, ABD Doları para arzı 2000’den bu yana %5 arttı ve 2025 yılına kadar 4,5 trilyon dolara ulaşacak. Stablecoinler bu gelecekteki arzın yaklaşık % 20’sini oluşturabilir.

Terra, o zamana kadar rakiplerinin geri kalanından daha önemli bir büyüme ile stablecoin piyasasının yaklaşık %20’sine sahip olabilir. RBF, Terra’nın aynı dönemde “önde gelen stablecoin sağlayıcısı” olabileceğine inanıyor. Raporda ayrıca “Modelimizde, bu arz düşüşünü pay sahiplerine nakit akışı olarak hesaba katıyoruz, çünkü net ekonomik etki benzer. Toplam stablecoin arzındaki bu öngörülen artış, LUNA token fiyatının arkasındaki ana değer faktörüdür. Kümülatif UST arzı (sağ eksen) ile birlikte geçmiş günlük darphane miktarları (sol eksen) aşağıdaki grafikte gösterilmektedir.” deniyor.

Terra’nın tasarruf protokolü Anchor ana sürücü olabilir. Merkezi Olmayan Finans, geçen yıl inanılmaz bir şekilde benimsendi. Bu sektörde ticaret ana kullanım durumudur. Bununla birlikte, RBF, Anchor’un tasarruflar üzerindeki baskın güç haline gelmesini bekliyor. Böylece, Altcoin LUNA’ya daha fazla yakım baskısı ekliyor. Rapor şu sonuca varıyor:

Ayrıca, LUNA token arzı azaldıkça ve nakit akışı daha az stake edilmiş LUNA tokenı arasında dağıtılacağından, LUNA tokenının 170 dolardan daha değerli olabileceğine inanıyoruz. LUNA tokenına yatırım yapan yatırımcılar, mevcut değerleme seviyelerinden yatırılan sermayede başka bir 10 kat daha artış görebilirler.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!