bu ulke 4 altcoin turunu yasakliyor

Aradığınız kelimeyi yazın ve entera basın, kapatmak için esc butonuna tıklayın.

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, altcoin piyasasını sarsan önemli bir karara imza attı. Düzenleyici kurum, kripto para borsalarının dört farklı altcoin türünü desteklemesini kısıtlayan kuralları açıkladı. Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Cuma günü yapılan bir duyuruda, Çarşamba günü yürürlüğe girecek olan “Dijital Varlık Raporu, Koşullar ve Prosedürler” konulu 18/2564 sayılı kripto para borsası yönergelerini onayladığını açıkladı. Yeni kurallara bakıldığında, Tayland’taki kripto para borsalarının meme tabanlı kripto paralar, taraftar tabanlı kripto paralar, NFT‘ler ve borsalar tarafından çıkarılan kripto paraları kullanmasını yasaklıyor.

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, altcoin piyasasına yönelik önemli bir karara imza attı. Düzenleyici kurum, önemli bir kurallar dizisi yayına aldı. Yeni kripto para kurallarına bakıldığında, Tayland borsalarının meme tabanlı kripto paralar, taraftar tabanlı kripto paralar, NFT‘ler ve borsalar tarafından çıkarılan kripto paraları kullanmasını yasaklıyor. Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun  bu değişikliğinin, bazı popüler altcoin’leri etkileyeceği belirtiliyor.

Düzenlemenin, fiyatı inanılmaz yükselen meme tabanlı bir kripto para birimi olan Dogecoin (DOGE)’i ve benzer altcoin’leri etkileyeceği söyleniyor. Tayland SEC, daha önce de kripto para piyasasını etkileyen kısıtlayıcı kararlara imza attı. Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, 2021 yılında kripto para trader’ları ve firmaları için, sert düzenlemeler ve açıklamalar yayınladı. Bu nedenle ülkeden gelen, son yasaklayıcı düzenleme sektör öncülerini şaşırtmadı. bitmainturkiye.com olarak daha önce bildirdiğimiz üzere, daha fazla altcoin tahmini için “Altcoin Kıyameti Mi Geliyor? İşte 5 Seviyeyi Bilen Analistten Sıcak Tahminler” isimli makalemizi inceleyebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!