cin devinden bitcoin ve 3 altcoin icin yasak

Aradığınız kelimeyi yazın ve entera basın, kapatmak için esc butonuna tıklayın.

Çinli e-ticaret devi Alibaba, Çin’de devam Bitcoin ve altcoin yasaklarına yanıt olarak kripto para birimleriyle ilgili hizmetlerini kısıtladı. Alibaba, platformda BTC miner’larına yönelik kategorileri askıya alacağını resmen duyurdu.

Alibaba Pazartesi günü, platformunun 8 Ekim itibariyle web sitesinde kripto para birimi madencilik cihazlarının (miner’larının) satışını yasaklayacağını ve Blockchain madencileri ve aksesuarları için kategorileri askıya alacağını resmen duyurdu. Alibaba, kripto madenciliği cihazlarının satışını durdurmanın yanı sıra, platformlarının Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Litecoin (LTC) gibi büyük kripto para birimlerinin yanı sıra Quark (QRK) gibi daha küçük coin’leri satmak için kullanılmasını yasaklayacak.

Duyuru notlarına göre, yeni kısıtlamalar kripto madenciliği ile ilgili donanım ve yazılımları içerse de bunlarla sınırlı değil. Kripto madenciliği ile ilgili öğretici kitaplar, kılavuzlar ve stratejiler gibi şeyler de yasaklanmış durumda.

Firma, yeni kısıtlamaların ayrıntılı bir açıklamasında, 15 Ekim’den sonra Alibaba platformlarında kripto madencileri veya ilgili ürünleri listelemeye devam eden tüm satıcıların geçerli kurallar kapsamında cezalarla karşı karşıya kalacağı konusunda uyardı. Alibaba, llisteleme cezası olarak bazı mağazaların engellenebileceğini, satıcı hesaplarının dondurulabileceğini veya kapatılabileceğini söyledi.

Firma, bu son politika değişimlerinin ürünlerin listelenmesi ve işlemlerin ele alınması konusundaki uyum problemlerine yanıt olarak geldiğini kaydetti. “Üyeler, satış yapılan herhangi bir ülke için geçerli olan ilgili yasa ve yönetmeliklere uymaktan sorumludur. Her ülkedeki politika değişikliklerini takip edeceğiz ve kontrol politikalarımızı buna göre ayarlayacağız” dedi.

Alibaba’nın hamlesi, Çin hükümetinin 24 Eylül’de ülkede kriptoyla ilgili tüm işlemleri yasa dışı ilan ederek kriptonun benimsenmesiyle mücadele için bir dizi yeni önlem açıklamasından kısa bir süre sonra geldi. bitmainturkiye.com olarak da bildirdiğimiz üzere, bu kripto para kısıtlamasına yanıt olarak Binance ve Huobi gibi kripto para borsaları Çin’deki bazı hizmetlerini durdurdu. Ayrıca dünyanın en büyük ikinci madencilik havuzu olan Sparkpool, operasyonlarını tamamen sonlandırdı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!