cinde kayitli blockchain sirketi sayisi devasa boyutlara ulasti

Aradığınız kelimeyi yazın ve entera basın, kapatmak için esc butonuna tıklayın.

bitmainturkiye – Çin Cumhurbaşkanının geçen sene blockchain’in önemini vurguladığından olsa gerek ülkede blockchain şirketi sayısında hızlı bir artış söz konusu.

Çinli şirket bilgi sitesi Qcc.com’dan alınan verilere göre, 45.000’den fazla blockchain şirketi Çin’de kayıtlı.

45.000 blockchain şirketinden yarısından fazlası Çin’in ekonomik enerji merkezi Guangdong eyaletinde bulunuyor.

2016 yılından bu yana, ülke, özellikle 2018 yılında, bir önceki yıla göre % 246 artışla 16.000’den fazla şirket ortaya çıkarak, blok zinciri şirketlerinin sayısında katlanarak bir artış yaşadı. Büyüme 2019’da yavaşlasa da, bu yıl blockchain girişimlerinin sayısında başka bir artışa tanık oluyor.

Corona virüsünün etkisine rağmen, salgından sonra hızla toparlanan kayıtlı blok zinciri işletmelerinin sayısı Mart ayında kontrol edildi ve salgın öncesi seviyeyi aştı. Nisan ayında, 2019’un aylık ortalamasının oldukça üzerinde 1.900’den fazla bir rakama ulaştı. Haziran ayında, blockchain ile ilgili işletmelerin sayısı, bir önceki aya göre % 34.49 artışla 2.406 yeni firma ile yeni bir zirveye ulaştı.

Son birkaç yıldır, Çin hükümeti blockchain teknolojisini desteklemeye ve blockchain kullanımını benimsemeye odaklanıyor. Ülke cumhurbaşkanı trend teknolojiyi öne çıkardıktan ve gelecek on yılda rekabet gücünü sağlamak için blockchain’i stratejik bir teknoloji olarak tanımladıktan sonra bu çaba daha da güçlendi.

Yeni oyuncular sadece blockchain’i keşfetmekle kalmıyor, aynı zamanda Çin’in en iyi fintech şirketlerinin büyük bir çoğunluğu da bu teknolojiyi araştırıyor.

Güney Çin Sabah Postası tarafından yayınlanan Çin İnternet Raporu 2020’ye göre, SCMP’nin en iyi finanse edilen girişimler için lider panosunda listelenen fintech şirketlerinin yaklaşık% 80’i bir blockchain pilot uygulamaya başladı veya yatırım yaptı.

İşletme düzeyindeki blockchain çılgınlığının yanı sıra, blockchain işlerinin resmi tanıtımı da ateşli tartışmalara yol açtı. Çin, blockchain mühendislerini ve blockchain uygulama operatörlerini yedi meslekle birlikte yeni meslekler olarak resmen tanıyarak blok zincirinin benimsenmesine doğru bir adım daha atıyor.

Ulusal işgücü politikalarından ve düzenlemelerinden sorumlu olan Çin İnsan Kaynakları ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yaptığı açıklamada, yeni meslek türlerinin resmi tanıtımının, Çin’in COVID-19 salgınının ortasında istihdamı artırma talebiyle uyumlu olduğunu belirtti. 2019 yılında blockchain yeteneklerinin arz ve talebi üzerine bir rapor, sektörün arzın talepten çok daha büyük olduğu çok sayıda yetenek çekmeye devam ettiğini gösteriyor. 2019’un üçüncü çeyreğinde, blockchain alanında iş arayanların sayısı işe alım sayısının 7.12 katı idi. Ancak 45.000 şirketin sektöre katılmasıyla bu durum değişebilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!