corona virusu yeni bir tartisma baslatti bitcoin hisse senedi ve altin gibi mi

Aradığınız kelimeyi yazın ve entera basın, kapatmak için esc butonuna tıklayın.

bitmainturkiye – Bitcoin piyasaları, Çin’de yayılan corona virüsü haberlerine artan volatilite ile tepki verdi. Son birkaç gün, BTC ticareti ile ilgili olarak riskle ilgili modelleri ortaya çıkarabilir.

Bitcoin (BTC) hisse senetleriyle ilgili yeni ticaretmodellerini ortaya çıkarabilecek davranışlar gösterdi. Çin Yeni Yılıkutlamalarına denk gelen Çin’deki corona virüsü salgını ve müteakip tedbirler,Çin ve uluslararası hisse senetlerinde düşüşe neden oldu.

Ancak Bitcoin fiyatları, hisse senetleri hareketleri ile ilgili olarak farklı bir model sergiledi, faaliyet dalgaları hem varlıklardaki genel kayma ile çakışıyor hem de BTC’nin de riskten kaçınan bir varlık olduğunu öne süren rallileri gözler önüne seriyor.

Ocak ayında, Bitcoin dramatik haber olaylarında davranışı hakkında bazı veriler topladı. Önde gelen kripto para, piyasa faktörleri Alex Kruger tarafından yapılan uzunca bir yoruma göre makro faktörlerine tepki vermeye başladı.

Ancak BTC, hisse senedi hareketleri ile uzun vadeli tersinerisk ilişkisi olan altınla aynı şekilde davranmadı. Bunun yerine, Bitcoinolaylara ve haberlere tepki gösterdiğini vurgularken kendi yolunu çizdi.

İran’ın Ocak ayında gerginliği ve krizi, kripto parabiriminin ilk rallisine 9.000 doların üzerine çıkmasına neden oldu. Şimdi birbaşka kriz olan corona virüs olaylarının açığa çıkması, BTC’nin genel krizhaberleri üzerinde toplanma eğilimini gösteriyor. Bitcoin, varlık fiyatdalgalanmalarından çok daha fazlasını tehdit eden dramatik, öngörülemeyenolaylar riskini telafi edecek şekilde davranmaya başlıyor.

Bitcoin, birçok hiperinflasyon örneğinde kullanılmıştır veistikrarsız rejimlerde alternatif bir ödeme aracı ve bir değer deposu halinegelmiştir. Bu aynı zamanda, kripto para devinin Kruger’ın önerdiği gibi,“unicorn” olaylarına tepki veren başka bir ticaret modelini takip ettiğinigösteriyor. BTC’nin hisse senetleri ile öngörülebilir bir ilişkisi olmasa da,fiyatları yükseltmek için hala dramatik günler olabilir.

Bu, umulmadık günlerin önemli yansımaları olacağı anlatısınauyuyor, bu da durgun hisse senetlerini dengeleyen tuhaf getirilere yol açıyor.Bununla birlikte, fiyatların ne zaman tepki vereceğine dair bir bilgi elbetteyok. Bitcoin beklenmedik haberlerde de çökebilir.

Şimdiye kadar, Bitcoin Ocak ayının en düşük seviyelerindentahmin edildi. Son zamanlarda 9.000 doların üzerinde değer kazanması, BTC içingeleneksel olarak güçlü bir ay olan Şubat ayında daha fazla değer kazanmabeklentisi yarattı.

Corona virüsü haberlerinde beklenmedik yüzlerce dolarlık rallide vadeli işlem piyasaları için de etkileri var. Beklenmedik ani artışlar BTC’nin öngörülebilir şekilde davranmadığı ve muhtemelen hızlı tasfiye riskine yol açtığı anlamına gelir. BTC Salı günü 24 saat içinde 31 milyar $ ‘ın üzerindeki hacimlerde 8.988.64 $’ dan işlem gördü ve geçici bir yüksek seviyeden 9.008 $’a geriledi. Şimdi BTC 9039 dolardan işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!