cumhuriyetci kevin mccarthyden fed baskanina bitcoin cikisi

Aradığınız kelimeyi yazın ve entera basın, kapatmak için esc butonuna tıklayın.

Meclis azınlık lideri, ABD’nin dijital para birimleri söz konusu olduğunda Çin’in arkasında kalmaması gerektiği vurguladı.

Cumhuriyetçi Kevin McCarthy, Fed başkanının kripto konusunda daha fazla eğitime ihtiyacı olduğunu söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi azınlık lideri Kevin McCarthy, hem mevcut hazine sekreteri hem de Federal Rezerv başkanının kriptodaki pozisyonlarını yeniden değerlendirmesi gerekebileceğini ima etti.

Bu sabah CNBC’deki Squawk Box programına konuşan sunucu Joe Kernen, Cumhuriyetçi milletvekiline Hazine Bakanı Janet Yellen veya Fed Başkanı Jerome Powell’ın “dijital para birimleri veya Bitcoin hakkında iyi bir anlayışa sahip olup olmadığını” sordu.

Bitcoin (BTC) ile ilgili olarak McCarthy, hükümettekileri kripto alanının potansiyelini görmeye çağırırken, her iki yetkilinin de “onu ortadan kaldırmak için onu görmezden gelmeye çalıştığını” iddia etti.

McCarthy kripto para alanı için “Bu geleceğe doğru ilerliyor. Bunu görmezden gelmemeliler. Sadece bunun hakkında daha fazla şey öğrenmek gerekiyor. Ayrıca temeller büyümeye de devam edecek. Yasa ve politika yapıcıların kripto para alanının gelecek için ne anlama geldiğini çok iyi kavramaları gerekiyor. Zira Çin bu konuda önemli çalışmalara imza atıyor” vurgusu yapıyor.

Ocak ayında atanan Yellen, Amerika Birleşik Devletleri’nde kripto para birimlerini “büyüyen bir endişe” olarak nitelendirdi ve hükümetin Kara Para Aklamayı Önleme çabalarının bir parçası olarak kullanımlarını “azaltmanın” yollarını araştırması gerektiğini söyledi.

Üç yıldır Fed başkanı olarak görev yapan Powell, görünüşe göre Yellen’in geçen ay kripto konusundaki bazı düşüncelerini yineledi ve Bitcoin’in “hiçbir şeyle desteklenmediğini” ve bir değer deposu olarak yararlı olamayacak kadar volatil olduğunu söyledi.

Senato azınlık lideri, daha önce 2019’da blockchain teknolojisinin güvenlik yönlerini sevdiğini ve ABD hükümetini daha fazla verimlilik ve şeffaflık için kullanmaya başlaması için teşvik ettiğini söyleyerek kripto hakkındaki görüşlerini sunmuştu. Bununla birlikte, Facebook destekli Libra projesini, şimdi Diem’i de fazla merkezi olduğu için eleştirmişti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!