dev kripto borsasinda hata bitcoin 018 dolara dustu

Aradığınız kelimeyi yazın ve entera basın, kapatmak için esc butonuna tıklayın.

bitmainturkiye – Dev kripto borsasında hata diye bir haber duyduğumuzda hemen bizi bir merak sarıyor ne olduğunu araştırıyoruz. Kripto para borsasında alım satın işlemlerinin devam edip etmediği belli olmasa da Coinbase Pro’daki garip bir mum 42.000 BTC’nin 0,18 dolardan satıldığını gösteriyor.

Yatırımcılar Coinbase Pro’daki BTC / USD ticaret çiftinde garip bir mum fark ettiler. Yaklaşık 42.000 BTC 0,18 dolardan satıldı. Ancak bu durumun mantıklı açıklaması sadece bir hata olabilir.

Bugün Coinbase Pro’daki BTC / USD paritesindeki uzun bir mumun inanılması zor bir görüntü çizdiğini ortaya koyuyor. Emir defterine göre, 42.000’den fazla BTC 0,18 dolardan satıldı. Böylesine bir durumun bir hata olduğu elbette ki tahmin edilebilir.

Dikkat çekici mumun ekran görüntüsü Twitter’da @CaptainScio tarafından yayınlandı. Gördüğünüz gibi, emir defteri satışı 0.18 $ ‘da gösteriyor.

Görünüm itibariyle gerçek dışı olan mum, Coinbase’de bir hata veya olası bir ‘sistem aşırı yüklemesi’ olarak açıklanabilir. Borsa garip olay hakkında henüz bir açıklama yapmadı. Bu alım satım belki de hiç gerçekleşmemiş de olabilir.

Her hangi bir BTC’nin diplerde düşük fiyatlarla satılıp satılmadığını bilmememize rağmen, bu durum kripto para birimi alanında nadir görülen bir durum değil. Ripple’ın XRP’sinin, borsada bir gün aşırı volatilite yaşadığı Şubat ayında BitMEX’te 0.15 $’a düştüğünü biliyoruz. Borsa ihmali, birçok trader’ı kızdırmıştı.

Flaş çöküşler genellikle piyasanın sert bir düşüş yaşadığı ve fiyatların zamanında yeniden ayarlanamadığı günlerde meydana geliyor. Kripto para piyasasının yaklaşık % 50 düştüğü gün olan 12 Mart kanlı gününde, LINK kısa bir süre Binance’de 0 dolara yakın işlem gördü.

Ancak bazen, zayıf likidite nedeniyle flaş çökmeleri de meydana gelebiliyor. Eylül 2019’da, bir yatırımcının Binance’deki likit olmayan BUSD / BTC ticaret çiftinde 1.800 dolardan BTC alabileceği ifade edilmişti.

Şu an itibariyle, Coinbase Pro’da neyin yanlış gittiğini gerçekten bilmiyoruz, ancak bunun sadece bir kullanıcı arayüzü hatası olduğunu varsayabiliriz. Yoksa bu durum kripto para dünyasında ağır reaksiyonlarla karşılaşırdı. Ancak şimdi sessizliğin hakim olduğu görülüyor.

Coinbase, kullanıcı arayüzlerinin optimize edilmesini ve doğru olmasını sağlamak için daha fazla önlem almak isteyebilir, çünkü bu tür aksilikler trader’ları korkutabiliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda takip edin, Telegram kanalımıza katılın ve Facebook sayfamızı takip edin!