dubai altcoin duzenlemeleri

Aradığınız kelimeyi yazın ve entera basın, kapatmak için esc butonuna tıklayın.

Dünya çapındaki ülkeler düzenleyici belirsizlikle karşılaştıkça, Dubai Finansal Hizmetler Otoritesi (DFSA), yatırım token’leri için düzenleyici bir çerçeve oluşturdu. Ayrıca, yakında diğer altcoin projelerinin düzenlenmesi için çalışmalar başlatılacak. İşte ayrıntılar…

DFSA’ya göre, çerçeve Mart ayının başlarında yayınlanan İstişare Belgesinde önerilen hükümlere yansıtılmıştır. Ayrıca, DFSA’nın Kripto Paralar rejiminin iki aşamasından ilkidir. Düzenleyici çerçeve, yatırım token’leri olarak Menkul Kıymet Token veya Türev Token olmak üzere iki kategori tanımlıyor. Bunlar, duyuruda şu şekilde daha da detaylandırılmıştır:

Dağıtık defter teknolojisi (DLT) veya diğer benzer teknolojiler kullanılarak verilen, aktarılan ve saklanan hakların ve yükümlülüklerin kriptografik olarak güvenli dijital temsili biçimindeki bir menkul kıymet veya türevi.

İkinci noktada şunlara dikkat çekildi:

DLT veya diğer benzer teknolojiler kullanılarak çıkarılan, aktarılan ve saklanan hakların ve yükümlülüklerin kriptografik olarak güvenli dijital temsili ve: (i) bir Menkul Kıymet veya Türev tarafından verilenlere nitelik olarak büyük ölçüde benzer hak ve yükümlülükler veren; veya (ii) bir Menkul Kıymet veya Türev Ürüne büyük ölçüde benzer bir amacı veya etkisi vardır.

Düzenleyici çerçeve, Dubai Uluslararası Finans Merkezi’nde (DIFC) yatırım token’lerini pazarlamak, ticaret yapmak, ihraç etmek veya elinde tutmak isteyen bireyler veya kuruluşlar için geçerlidir. Ayrıca, portföy yöneticileri ve yatırım fonları ile birlikte, bu token’larla ilgili alım satım, danışmanlık veya işlemlerin düzenlenmesi gibi kripto para birimleri ile ilgili finansal hizmetler yapmak isteyen şirketler için de geçerlidir.

Duyuru ayrıca, Dubai’nin finansal gözlemcisinin mevcut çerçevede kapsanmayan token’ler için teklifler hazırladığını belirtti. Bunlar ayrıca, stablecoin’ler ve hizmet token’leri ile birlikte değişim token’leri veya kripto para birimlerini de kapsayacaktır.

Dubai, bölgedeki büyüyen kripto pazarından faydalanmasına izin vererek, kripto ve Blockchain teknolojisinin benimsenmesine yönelik düzenleyici girişimlerde bulundu. Ülkenin vergiden muaf politikaları, önemli göçmen nüfusuyla birleştiğinde, onu ideal bir kripto merkezi haline getirdi. Düzenlenmiş kripto borsalarının ve bu düzenlemelerin getirilmesiyle, böyle bir dönüşüm çok uzak olmayacaktı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!