ecb yonetim kurulu uyesinden bitcoin aciklamasi

Aradığınız kelimeyi yazın ve entera basın, kapatmak için esc butonuna tıklayın.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) yönetim kurulu üyesi Isabel Schnabel, kripto varlığının “paranın temel özelliklerini yerine getirmediğini” iddia ederek Bitcoin (BTC) eleştirisini dile getirdi.

Ayrıca, Bitcoin’i “herhangi bir tanınabilir temel değeri olmayan spekülatif bir varlık ve muazzam fiyat dalgalanmalarına maruz bir varlık” olarak tanımlıyor. Schnabel ayrıca “kripto para birimlerine olan güvenin hızla buharlaşabileceğini” ve bunun da “finansal piyasalarda aksamalara” neden olacağını tahmin ediyor.

Yakın tarihli bir röportajda yapılan açıklamalarda Schnabel, kendisinin ve ECB’deki meslektaşlarının “Bitcoin’i bir para birimi olarak tanımlamanın yanlış olduğunu” düşündüklerini de belirtti. Elon Musk’ın Bitcoin hakkındaki görüşleri hatırlatıldığında ise “Bunu düşünmekte özgür,” ifadelerini kullandı.

Bu sırada Schnabel, ECB’nin kendi dijital para birimini yaratma kararlılığını yineledi. Ancak “projenin düzgün bir şekilde kurulmasını sağlamak için çok fazla hazırlık çalışması yapılması gerektiğini” söylüyor. Schnabel ayrıca, tüketicilerin ECB tarafından çıkarılan bir dijital para birimine, özel kuruluşlar tarafından çıkarılanlardan daha fazla tabi olacağı iddialarını haklı çıkarmaya çalışıyor:

“Hiç kimse ECB ile benzer düzeyde güvenlik ve veri koruması sunamaz. İnsanlar bu konuyu önemli buluyor: tüketiciler olarak verilerimizi kime ifşa etmek istiyoruz? Avrupa Merkez Bankası’na (ECB); Facebook veya diğer özel operatörlere göre kesinlikle daha fazla güveniyorlar.”

Schnabel’in yorumları Twitter’daki kripto para destekçilerinden hızlı bir tepki gelmesine sebep oldu. Örneğin, Schnabel’in Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) güvenilir bir kurum olduğu yönündeki sözlerine yanıt veren ünlü kripto analisti Plan B şunları söyledi:

“Zimbabwe, Venezuela, Lübnan ve Türkiye’deki insanlar (merkez bankalarının paralarına yaptıklarından sonra) aynı fikirde değiller.”

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!