ethereum ethnin rallisi

Aradığınız kelimeyi yazın ve entera basın, kapatmak için esc butonuna tıklayın.

Ethereum son zamanların en hızlı hareketlerinden birini gerçekleştirdi. Ancak 4.000 doların üzerindeki değere rağmen hafife alınmaya devam ediyor. Küresel bulut bilişimin toplam piyasa değerinin 2026 yılına kadar 1 Trilyon doları geçmesi bekleniyor ve ağ etkileri nedeniyle, ETH’nin bu piyasanın %80’inden fazlasını ele geçirmesi bekleniyor. Ethereum’un yükselen piyasa değeri, fiyat artışının temel itici gücü olmasına rağmen, DeFi projelerinin büyümesini engelleyen bir faktör olarak karşımıza çıkıyor. En iyi DeFi projelerinin TVL’si arttı, ancak, DeFi projelerinin tutarlı bir talebe sahip olması için gereken seviyeye ulaşmadı.

ETH’nin rallisi kesin faktör olmasa da, bu ilginin azalmasında birkaç faktörden biridir. Mevcut fiyat seviyesinde, ilk 500’de yükselen DeFi tokenları daha az popüler ve düşük piyasa değerine sahipken volatilite son derece daha yüksek hale geliyor. Geçen hafta %13 kazançla Fantom FTM, yaklaşık %25 kazançla Avalance AVAX ve %20 artışla LINK en iyi yükselen DeFi projeleri oldu.

Ethereum’a yatırım girişi artmış olsa da bu durum DeFi projelerine girişi azaltmadı. Ana sorun HODLerlarda yatıyor. ETH örnekleminde, HODLerların %57’sinden fazlası altcoin’i bir yıldan fazla bir süredir elinde tutuyor. Ancak DeFi projelerinde durum böyle değil. Kısa vadeli yatırım getirisi döngüsü nedeniyle, altcoinleri 6 aydan uzun süredir tutan nispeten düşük sayıda HODLer var. ETH’ye kurumsal ilgi, fiyat yükselmeye başladığından beri sürekli olarak arttı ve bu durum, ETH’yi en iyi DeFi tokenlarından ayıran bir başka önemli faktör olarak karşımıza çıktı.

Akıllı sözleşmelerde ETH’nin arz yüzdesi sürekli olarak arttı. L2’nin piyasaya sürülmesiyle, ağ tıkanıklığı gözle görülür şekilde azaldı. Borsalardaki yüzde bakiyesi düşmeye devam etti. Bu, yatırımcılar arasında ETH için yükseliş hissine işaret ediyor. Ancak DeFi projeleri için olumsuzluk söz konusu. Yukarıdaki grafik ve blockchain metrikleri, Ethereum rallisinin DeFi’ye olan ilgiyi azalttığını gösteriyor. DeFi’nin artan popülaritesi ve fiyat artışına rağmen spot borsalardaki talep CHZ, ENJ, MANA, FLOW, SUSHI ve BAKE gibi projeler için azalışa işaret ediyor. DeFi’nin fiyat rallisi, Ethereum’un fiyatında beklenen düzeltmeyi takiben devam edebilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!