iste 4 uzmandan altin tahminleri

Aradığınız kelimeyi yazın ve entera basın, kapatmak için esc butonuna tıklayın.

Altın fiyatları son günlerde büyük düşüşler gördü ve 1.700 doların altına kaydı. Bu nedenle yatırımcılar, fiyatlar konusunda endişeli. Ancak dünyaca ünlü uzmanlar ise altın fiyatları için yeni yükseklerin müjdesini veriyor. Sektör öncülerine göre, piyasaya yeni bir yükseliş dalgası geliyor. işte uzmanlardan altın tahminleri…

Barrick Gold CEO’su Mark Bristow, şu anda finans piyasalarında gerçek bir değeri olmayan varlıkları biriktiren yatırımcılarla birlikte “aşırı coşku” olduğunu vurguluyor. Mark Bristow, altın fiyatlarının yakında daha yüksek bir artış göstereceğini sözlerine ekliyor. Barrick Gold CEO’su Mark Bristow, COVID-19 salgını sırasında, tüm ek likiditenin piyasaya girmeye başladığını söyledi. Mark Bristow konuya yönelik açıklamlarına şunları ekliyor:

Piyasanın her şeyin normale dönmesini dilediği, ancak zararı henüz tam olarak bilmediği 2008 sonrasına benzer… 2009-11 yılları arasında sağlanan likidite bankalarda yakalandı. Bu sefer piyasaya geldi. Herkes çok çaresiz. İşlerin nasıl işleyeceğinden emin değiller. Piyasada gerçek bir değeri olmayan şeyler satın alıyorlar. Bu aşırı coşkunun 2009-10’da olduğunu ve ardından büyük bir çöküş olduğunu gördük.

Mark Bristow’un işaret ettiği belirli bir varlık türü, kripto para birimleri ve bu yılki hızlı yükselişleridir.   Mark Bristow, bu gelişmelerin altın’a fayda sağladı ve değerli metali bir kez daha destekleyeceğini sözlerine ekledi. Mark Bristow açıklamalarının devamında “Altın fiyatında bir ilk artış gördük; bir tane daha geliyor” dedi.

Franco-Nevada’nın emekli başkanı Pierre Lassonde, tarihsel olarak altın madencilerinin külçe piyasasını fiyat yönünde yönlendirdiğini belirtti. Pierre Lassonde şu anda hisse senetlerinin fiyatta bir toparlanma olduğunu gösterdiğini de söyledi. Pierre Lassonde konuya yönelik açıklamlarına şunları ekliyor:

Şu anda, bir miktar tutarsızlık var ve geçen hafta başladı ve aslında altın külçe düştüğünde altın  hisse senetleri yükseldi. Bu yüzden bu konuda haklı olup olmadığımızı merak ediyorum. Hisse senetlerinin külçe piyasasına belki de bir dönüşün geleceğini söylediği döngünün noktası…. Altın, 2020 yılının Ağustos ayındaki en yüksek seviyelerinden bu yana bir ayı trendi gördü. Bunun nedeni nedir? Bunun ana cevabı 10 yıllık İPUÇLARI ve ABD doları ve biraz da Bitcoin… Üçünü de ayrı ayrı ele alabilirsem, özellikle ABD’de gördüğümüz getiri artışının etkili olduğunu söyleyebilirim. Son zamanlarda altın fiyatındaki düşüşün %40 ila %50’si bundan kaynaklanıyor. ABD doları %30-%40 ve geri kalanı da diyebilirim ki %10 ila %20 Bitcoin etrafındaki çılgınlıktan kaynaklanıyor.

ABD Global Investors CEO’su Frank Holmes, getirilerin sonsuza kadar “hiperbolik olarak” artamayacağını ve önümüzdeki 30 gün içinde risk varlıkları için çok yükselen bir ortam oluşturarak geri dönmeleri gerektiğini söyledi. İşte Frank Holmes’den altın tahminleri:

10 yıllık Hazine getirisi hiperbolik hale geldi… Bu bir uçağın havalanması gibi değil, uzaya giden bir roket gibi…  Üç standart sapma hareketine sahip bir şeyiniz olduğunda, sermaye piyasalarında beklenmedik sonuçlar oluşturur. Gördüğümüz şey, 10 yıllık getirinin S&P temettü getirisinin üzerine çıkması ve otomatik olarak sermayeden sermaye akışı oluşturmasıydı. Borsada tahvillere dönüşüyor ve bence önümüzdeki 30 gün içinde burada bir düzeltme alacağız ve bu düzeltme altın, gümüş, borsa ve kripto para için çok çok olumlu olacak.

BlackRock’un aktif özsermaye grubu genel müdürü Evy Hambro, Şubat ayında sosyal medyada trend olan gümüş yatırımlarına dikkat çekti. Evy Hambro, birçok likidite ve harika iletişim araçlarıyla insanların daha iyi bir getiri aradıklarını söyledi. Evy Hambro konuya yönelik açıklamlarına şunları ekliyor:

Şaşırtıcı değil. Kalabalık bir temanın arkasına geçtiğinde, bir etki oluşturma eğilimindedir. Bunun gümüşle oynandığını gördük. Sermaye akışları daha ESG uyumlu şirketlere doğru çarpıcı biçimde değişti. Bu sadece bir likidite fonksiyonu değil, sermaye piyasalarında temel bir değişim. Bu, daha gelişmiş bir perspektiften ESG merceğiyle uyumlu şirketlere yatırım yapmakla ilgili…

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!