ivme kazanarak 500 dolar yukselen bitcoinde decoupling heyecani

Aradığınız kelimeyi yazın ve entera basın, kapatmak için esc butonuna tıklayın.

bitmainturkiye – Bitcoin (BTC), geleneksel pazarlarda meydana gelen risk odaklı düşüşlere rağmen haftaya önemli ölçüde ivme kazanarak girmiş görünüyor.

Piyasa değerine göre lider kripto para birimi Asya işlem saatlerinde 5.850 $ civarında teklif aldı ve 07:14 UTC’de 500 $  yükseliş gerçekleştirerek 6.344 $’a geldi. Yazım sırasında Bitcoin Fiyat Endeksi tarafından hesaplanan küresel ortalama fiyat, günde % 7 artışla 6.290 $’a ulaşmış durumda.

Bitcoin, Asya’daki hisse senetlerinin S&P 500 vadeli işlemlerinde kayıplarla birlikte düşmesine rağmen, muhtemelen dünya çapında uzun süren bir koronavirüs önderliğindeki kilitlenme korkusu yüzünden alıcılar buldu.

Başkan Donald Trump, ABD’nin Paskalya’nın bazı bölgelerinde normale dönen yaşam konuşmasını aniden iptal etti ve bunun yerine Nisan ayına kadar sosyal mesafe kurallarını uzattı. Bu, piyasaları dünyanın en büyük ekonomisinde daha derin bir ekonomik yavaşlama olasılığına karşı fiyatlandırmaya zorladı.

Avrupa hisse senedi piyasaları da İngiltere’nin FTSE 100 veFransa’nın CAC endeksi yüzde 0,5 düşüş bildirdiği için yazım sırasında düşüşodaklı ticaret söz konusu.

Hisse senedi piyasası yani borsalar sıkıntı çekerken olumlubir performans sergileyen Bitcoin, kripto para biriminin altın gibi güvenli birliman varlığı olduğuna inanan yatırımcılara ve analistlere neşe veriyor.

Ancak, kripto para biriminin şimdi hisse senetlerinden pozitif olarak ayrıştığını söylemek için henüz çok erken. Sonuç olarak, Arcane Research’e göre, bitcoin’in fiyatı ile S&P 500 arasındaki 90 günlük korelasyon bu ayın başlarında 0.52’ye yükseldi.

Ayrıca, virüs salgını herhangi bir yavaşlama belirtisigöstermeyerek, yatırımcılar nakit tutmaya (ABD doları) devam edebilirler.

Goldman Sachs’taki analistler, batıdaki ekonomik serüvenindaha yeni başladığına inanıyor. Bu arada, dünyanın dört bir yanındaki merkezbankaları ve hükümetler, son birkaç hafta içinde büyük “bazukalarını”ateşledikleri için cephanelerinin tükendiğini düşünüyor.

Sonuç olarak, birkaç hafta önce görülen krize benzer başkabir likidite krizi göz ardı edilemez. Bu durumda, bitcoin hisse senetlerindeyaşanan satışa benzer bir şekilde bir satışla karşı karşıya gelebilir.

Bununla birlikte, bazı analistler, makro tüccarlar ve kurumlar kripto para birimi birikimlerini zaten paraya çevirdiğinden bitcoin’in yakında geleneksel pazarlardan pozitif olarak ayrılabileceğini düşünüyorlar. Digital Assets Capital Management CEO’su Richard Galvin Pazartesi günü yaptığı açıklamada, “Geleneksel pazarlarla olan ilişkinin artık varlık sınıfı yatırımcıların çoğunun satış yapması nedeniyle azalacağını düşünüyoruz.” diyor.

Türev piyasalar verileri, kurumların muhtemelen piyasadançıktığını gösteriyor. Dünyanın dört bir yanında listelenen bitcoin vadeliişlemlerine olan açık ilgi, Şubat ortasında görülen 5 milyar dolarlık seviyeyegöre yaklaşık yüzde 50 azaldı.

Galvin, “son derece uyarıcı ve potansiyel olarakenflasyonist bir merkez bankası ve egemen tepki”nin sadece bitcoin içiniyi bir işaret olabileceğini de sözlerine ekledi.

Fed, geçtiğimiz Pazartesi günü virüs salgınından kaynaklanan ekonomik düşüşü engelleyecek sınırsız bir varlık satın alma planını açıkladı. Bu arada ABD Kongresi, Cuma günü Başkan Trump tarafından hemen imzalanan 2 trilyon dolarlık bir mali teşvik planını onayladı.

Kenetic Capital’in kurucu ortağı ve yöneticisi Jehan Chu, verdiği demeçte, “Ekonomiye daha fazla felaket şoku getirmemesi nedeniyle BTC’nin kamu piyasalarından daha hızlı ve daha zor bir şekilde toparlanmasını bekliyorum” ifadelerini kullanıyor.

Cuma günü teyit edilen yükselen kanal düşüşü, aşağıda görüldüğü gibi hala geçerli olduğundan, fiyat eğilimi 5.850 $’dan 6.350 $’a çıkmasına rağmen anlık önyargı düşüş eğilimini sürdürüyor.

Düşüşü geçersiz kılmak ve 7.000 dolarlık bir direnç testi için kapıları açmak için 6.342 dolarlık yatay direnç çizgisinin üzerinde ikna edici bir hareket gerekiyor.

Bitcoin, geçen hafta 6.425 $’lık eski destek-dönüşdirencinin üzerinde kapanamadı.

Boğanın kilit engelindeki başarısızlığı, üst üste uzungölgelerle “yükselişte satmak” anlayışını gösteren ardışık haftalıkmumlar ile birleştiğinde, en az direnç yolunun aşağı yönde olduğunu gösteriyor.

Alıcılar Asya seansının en düşük seviyesi 5.850 $’ısavunmazsa, Bitcoin muhtemelen 5.000 dolara geri kayacak.

Haftalık grafikte görülen görünüm, fiyatlar 7.000 doların üzerinde kabul görürse Bu durum da fiyatlar önemli ölçüde yükseliş görünümüne geçecek.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda takip edin, Telegram kanalımıza katılın ve Facebook sayfamızı takip edin!