kolombiya hukumeti kripto para alanini yasal zemine kavusturmak icin sirketlere cagri yapti

Aradığınız kelimeyi yazın ve entera basın, kapatmak için esc butonuna tıklayın.

bitmainturkiye – Kolombiya, ülkenin kripto alanını düzenlemeye yönelik önemli bir adım daha atıyor. Kolombiya hükümeti, 22 Eylül’de, şirketleri, ülkenin finansal düzenleyicisinin yürürlüğe koyacağı kripto para alanıyla ilgili test işlemlerini yapmaları için plot bir uygulamayı onayladı.

Kolombiya Mali Müfettişliği (SFC) başkanı Jorge Castaño, “Kolombiya’daki Kripto Varlıklarının Düzenlenmesine Genel Bakış” başlıklı bir panelde, kripto işlemlerini denemek isteyen şirketlerin pilot uygulamaları test etmesi için yıl sonuna kadar başvurması gerektiğini ortaya koydu.

Yeni düzenleyici kripto alanı, 14 Eylül’de Maliye ve Kamu Kredisi Bakanlığı tarafından onaylandı. SFC, korumalı alan üzerinde ayrıntılı bilgi verdi:

“Bu alan, SFC’nin gözetim altındaki kuruluşların kapsamlı denetimini gerçekleştirmeyi amaçlayan yeterli düzenleme, kriz durumlarının önlenmesi, finansal faaliyetlerin yasadışı kullanımı ve finansal hizmetlere uygulanan yeni teknolojik ilerlemelerin teşvik edilmesi ve desteklenmesi arasında bir denge sağlamasına izin veriyor.”

Panelin ev sahibi, yerel bir kongre üyesi olan ve Kolombiya’daki kripto endüstrisini düzenlemeyi amaçlayan tasarının yazarı olan Mauricio Toro idi. Castaño, Toro’ya pilot programın beş aşamada gelişeceğini söyledi: Uygulama, seçim, yapılandırma, izleme ve geri bildirim.

2021 boyunca pilot program için kesin bir zaman çizelgesi bulunmamasına rağmen, SFC başkanı “dört Kolombiyalı finansal hizmet sağlayıcısının” denemeye katılmakla ilgilendiğini belirtti.

4 Nisan 2019’da Kolombiya’daki kripto para birimi borsa platformlarını düzenleyen bir yasa tasarısı gün ışığına çıktı. Bu yasanın amacı, Kolombiya’da kripto para birimi borsa hizmetleri sunan şirketlerin nasıl çalışması gerektiğini genel terimlerle tanımlamaktı.

Tasarının onaylanmasıyla ilgili tartışma, SFC’nin kriptoya karşı net bir duruş sergilemesini beklemek gibi bürokratik sorunlar nedeniyle ertelendi. Bununla birlikte, kripto işlemlerini denemek için pilot planın başlatılmasıyla, Kongre Üyesi Toro, panelde, her şey yolunda giderse 2022’de tasarıyı yasa olarak çıkartabilmek için “tartışmaları hızlandırabileceğini” söyledi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!