kraken yoneticisi bitcoin piyasasini ve tether fudunu yorumladi

Aradığınız kelimeyi yazın ve entera basın, kapatmak için esc butonuna tıklayın.

bitmainturkiye.com – Kraken’in yöneticilerinden olan Dan Held, Bitcoin (BTC)’in büyük boğa koşusunun ortasındaki korku, belirsizliğe ve şüpheye (FUD) dikkat çekiyor.

Uzun süredir Bitcoin yatırımcısı olan Dan Held, Bitcoin kükrediğinde her zaman gürültü olduğunu söylüyor. Dan Held konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:

Bitcoin ne zaman bir boğa koşusu yapsa, itiraz edenler FUD oluşturmaya çalışıyor. Bitcoin kükrediğinde her zaman gürültü oluyor.

St. Louis Federal Rezerv Bankası tarafından yayınlanan bir makaleye atıfta bulunan Dan Held, Bitcoin‘in gerçek bir değeri olmadığı iddiasını çürütüyor. Kripto uzmanı ayrıca, BTC’nin başarısız olmaya mahkum bir balon olduğu fikrine de değiniyor. Dan Held konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:

Bitcoin lale değil. Dünyaya şimdiye kadar oluşturulmuş en iyi dijital değer deposunu sunarak, insanların ele geçirmesi zor olan değeri depolamasına ve dünyadaki herhangi birine izinsiz olarak aktarmasına olanak tanıyor.

Bitcoin’in cezai amaçlarla kullanılmasına gelince Dan Held, BTC’nin kara para aklama ve terör finansmanı için düşük riskli bir varlık olduğunu söylüyor. Dan Held konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:

Küresel olarak yılda yaklaşık 2T dolar aklanıyor, Amerikalılar uyuşturuculara yılda 150 milyar dolar harcıyor… Sorun, fonların gizlenmesini zorlaştıran şeffaf defterler üzerinde çalışan Bitcoin veya kripto değil, devlet parasıyla ilgili…

Ek olarak Dan Held, önde gelen kripto para biriminin çevre için bir tehdit oluşturduğuna dair konuşmaları ortadan kaldırmak adına, Bitcoin madenciliği faaliyetleri tarafından tüketilen yıllık maliyete ve enerji miktarına dikkat çekiyor. Dan Held konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:

Altın madenciliği, finans sistemi, hükümet, mahkemeler, ordu vb… enerji tüketimiyle karşılaştırmadan enerji tüketiminden şikayet etmek… Elektriği satın aldınız, bu enerjiyi öznel olarak kullanmanıza etki eden ahlaki bir ‘elektrik polisi’ yok.

Piyasa manipülasyonu söz konusu olduğunda, Dan Held tüm piyasanın manipüle edildiğini belirtiyor. Dan Held, bankaların yalnızca son on yılda piyasaların ve finansal araçların manipülasyonundaki rollerinden dolayı 300 milyar doların üzerinde para cezasına çarptırıldığını vurguluyor. Dan Held ayrıca, şirketin bir düzenleyici kurum tarafından dava edilmesi durumunda BTC’nin çökebileceğini öne süren mevcut Tether (USDT) FUD’unu da reddediyor. Dan Held konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:

Bitcoin’in piyasa değerinin yalnızca %3’ünü temsil eden bir stablecoin’in, iflas ederek Bitcoin’e zarar verebileceği endişesi saçma… Tether’la ilgili böyle bir durum olsaydı, bu Bitcoin için harika olurdu. Çünkü insanlar, Tether satacak ve Bitcoin için diğer stablecoin’leri boşaltacak.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!