luna ve ust icin 4 sicak gelisme

Aradığınız kelimeyi yazın ve entera basın, kapatmak için esc butonuna tıklayın.

Terra (LUNA) ekibi, UST’nin ABD doları ile sabitinin bozulmasının ardından düşüş yaşayan UST ve LUNA’yı kurtarmak için mücadele etmeye devam ediyor. Bazı ayrıntılar, insanları Do Kwon ve Terra ekibinin sorunu çözmede yetersiz olduğunu düşünmesine neden oldu. Bu sırada iki ünlü isim LUNA hakkındaki yorumlarını aktarırken iki önemli gelişme yaşandı. İşte detaylar…

ABD merkezli kripto para borsası Gemini, Terra ekosistem tokenlarının çöküşünün ve TerraUSD’nin (UST) ABD dolarına sabitinin sonlanmasının ardından gelecek hafta stablecoin alım satımını durduracağını duyurdu. Milyarder isimler Tyler ve Cameron Winklevoss’un sahibi olduğu borsa, 27 Mayıs’ta ticaretin askıya alınacağını duyurdu. Duyuruya göre, UST ticaretinin askıya alınmasından sonra, stablecoin, ActiveTrader web platformu aracılığıyla yalnızca limit modunda ticaret yapmaya devam edecek.

Bu sırada, ekosistemi kurtarmaya çalışan ekip, UST ve LUNA’yı yakma planlarını kamuoyuyla paylaşmış ve oylamaya sunmuştu. Ekibin UST’yi yakma önerisi başarısız oldu ve bu amaçla yeni bir teklif başlatıldı. Airdrop ve yeni token konuşmalarının ardından ekip, topluluktan gelen çağrıları dikkate almaya ve kalan UST’yi topluluk havuzunda ve zincirler arası likiditede yakmaya karar verdi. Ancak TerraForm Labs ekibi Twitter’da yaptığı açıklamada, teklifi başlatma çabalarının teknik bir sorun nedeniyle başarısız olduğunu belirtti. Topluluk havuzunda mevcut kalan UST’yi yakmak için oluşturulan 1188 Teklifi, gereklilikleri çoktan sağlamıştı; ancak, teknik sorunlar nedeniyle yürütülemedi.

Bu sırada, en büyük stablecoin olan USDT’nin arkasındaki Tether CTO’su Paolo Ardoino’ya göre, Terra ekosisteminin karşı karşıya olduğu sorunlar kasıtlı değildi. Tether CTO’suna göre, UST ve LUNA gibi büyük, multi-milyarlık bir coin piyasasındaki sorunları yönetmekle ilgili karmaşıklıklar karşısında az değer bir ekosistemini yönetmek çok daha kolaydır.

Son olarak, Merkez Bankası Dijital Para Birimi Düşünce Kuruluşunun danışmanı olan Dr. Sean Stein Smith de Terra yorumlarını aktardı. Yakın tarihli bir gönderide, Terra ekosisteminde yaşananların kripto topluluğu için biraz utanç verici olmasına rağmen, kripto ve Blockchain endüstrisinin bir bütün olarak sonu anlamına gelmediğini belirtti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!