merkez bankasinin faiz karari sonrasi dolar tl kurunda son durum

Aradığınız kelimeyi yazın ve entera basın, kapatmak için esc butonuna tıklayın.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bugün faiz kararını açıkladı. Faizi %17 seviyesinde sabit tutan karara göre gerekirse ilave ek sıkılaştırma tedbirlerinin alınabileceği vurgulandı.

Para Politikası Kurulunun bugün yaptığı toplantı sonrası sıkılaştırma vurgusu yine gündem maddesiydi.

Açıklanan karar metninde şu ifadeler yer alıyor:

 “Kurul, 2021 yılsonu tahmin hedefini dikkate alarak, enflasyonda kalıcı düşüşe ve fiyat istikrarına işaret eden güçlü göstergeler oluşana kadar sıkı para politikası duruşunun kararlılıkla uzun bir müddet sürdürülmesine karar vermiştir. Enflasyonda kalıcı düşüşe ve fiyat istikrarına işaret eden güçlü göstergeler kapsamında enflasyonun ana eğilimi ve fiyatlama davranışlarına ilişkin göstergeler, yayılım endeksleri, talep ve maliyet unsurları ve enflasyon beklentilerinin tahmin ufku içerisinde hedeflerle uyumu yakından izlenecektir.”

Kurul iktisadi faaliyetler ile ilgili olarak şu ifadeler yer verdi:

“İktisadi faaliyet güçlü bir seyir izlemektedir. Salgına bağlı kısıtlamaların ekonomi üzerindeki aşağı yönlü etkileri, geçtiğimiz yılın ikinci çeyreğine kıyasla daha sınırlı seyretmekle birlikte, hizmetler ve bağlantılı sektörlerdeki yavaşlama ve bu sektörlerin kısa vadeli görünümüne dair belirsizlikler devam etmektedir. Salgın döneminde sağlanan yüksek kredi büyümesinin birikimli etkileriyle güç kazanan iç talebin cari işlemler dengesi üzerindeki olumsuz etkisi devam etmektedir. Diğer taraftan, finansal koşullardaki sıkılaşmayla birlikte son dönemde kredi büyümesi yavaşlamaya başlamıştır.”

Merkez Bankasının faiz kararı sonrası Dolar/TL kuruna baktığımızda kurun faiz kararı sonrası bir miktar düştüğünü görüyoruz.

Güne 7.42 seviyelerinden başlayan Dolar yazının yazıldığı sırada 7,38 seviyelerinden işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!