milyarder destekli altcoin eylule kadar sert dusebilir

Aradığınız kelimeyi yazın ve entera basın, kapatmak için esc butonuna tıklayın.

FTX CEO’su Sam Bankman-Fried tarafından desteklenen bir altcoin, tekrarlanan ağ kesintileri ve merkezileşme ile ilgili endişelerle mücadele ederken daha geniş kripto piyasası trendlerini takip ediyor. Grafiklerde şekillenen bir düşüş kurulumu, daha fazla fiyat düzeltmesi riski taşıyor.

Teknik grafiklerde yükselen takozlar tipik olarak çöküşle sonuçlanır. Ayrıca bir fiyatın alt trend çizgisinin altına düşmesinden sonra çözülür. Fiyat kırılma senaryosunu takip ederse, kamanın üst ve alt trend çizgisi arasındaki maksimum mesafe kadar düşüleceğini önerir. SOL şu anda herhangi büyük bir çöküşten uzakta. Ancak, aşağıdaki grafikte gösterildiği gibi düşen bir kama aralığında işlem görüyor.

Fiyat, işlem hacimlerinde bir artışa eşlik ederken alt trend çizgisinin altına düşerse, analist Yashu Gola’ya Solana fiyatı 30 dolara düşme riskiyle karşı karşıya kalacak. Başka bir deyişle, Solana fiyatı Eylül ayına kadar %35’lik düzeltme görecek.

Tersine, alt trend çizgisinden bir sıçrama, 53.50 dolar civarında ani bir toparlanma yaşamasına neden olacak. Bu senaryoda SOL boğaları 58 doları hedefleyecek. Eğer böyle olursa, üst trend çizgisinin üzerinde belirleyici bir kırılma, düşüş eğilimi kurulumunu geçersiz kılacak.

Solana’nın yükselen takoz çöküşü düzeni, tekrarlanan ağ kesintileri, merkezileşme endişeleri ve Solana cüzdanlarını hedef alan yaygın bir istismar gibi bir dizi olumsuz olayla mücadele ederken ortaya çıkıyor.

Bununla birlikte, SOL, Ağustos ayında yaklaşık %40 ralli yaptı. Slope cüzdanlarındaki bir açıktan kaynaklanan 8 milyon dolarlık hack, rallinin ilk engeli oldu. Solana fiyat bu haberler kazançlarının bir kısmının bir kısmını iade etti.

Benzer şekilde Solana, ağının merkezileştirildiği yönündeki suçlamalara yanıt olarak ilk raporunu 10 Ağustos’ta yayınladı. Solana’nın PoH mekanizmasının dünya çapında 1.900’den fazla blok üreten node’lara sahip olduğunu bildirdi. Rapora göre, bu düğümlerin yaklaşık %88’i bağımsız kuruluşlar tarafından işletiliyor.

Ek olarak, Mayıs ayında Solana geliştiricileri Mainnet Beta v1.10 serilerinin ilk aşamalarını uygulamaya odaklı. Ayrıca, ağı olası kesintilere karşı savunmak için hisse ağırlığına ve ücret önceliğine göre QUIC ve Hizmet Kalitesi (QoS) paketlerini uygulamaya zaman ayırdılar.

Messari’de bir araştırmacı olan James Trautman’e göre:

Görünüşe göre, daha düşük işlem ücretleri oluştuğu ve günlük işlem sayısı Mayıs ortası ile Haziran sonu arasındaki eğilimi tersine çevirdiği için ağın 1.10 sürümünden sonra istikrar işaretleri gösterdiği görülüyor.

Solana’nın saniye başına işlemleri (TPS), ağ kesintileri sırasında 700 gibi düşük bir seviyeden 1.10 sürümünün kullanıma sunulmasından sonra 3.000’in üzerine çıkarak ATH seviyelerine yükseldi. Trautman bu verilere bakarak şunları ekliyor:

v1.10 ve sonraki sürümlerin uygulamaları, başarılı ekosistem büyüme stratejileri ile birlikte istikrarı sağlamaya devam ederse, temeller muhtemelen olumlu bir yönde hareket edecek ve ağ değeri de olabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!