ripple davasinda sicak gelisme federal yargic karar verdi

Aradığınız kelimeyi yazın ve entera basın, kapatmak için esc butonuna tıklayın.

bitmainturkiye.com – İki farklı davacı ile XRP’nin arkasındaki şirket olan Ripple arasında devam eden yasal savaş bir sonraki aşamasına giriyor. Bir federal mahkeme hakimi, Ripple aleyhindeki iki sınıf davasının Federal düzeyde karar verilmeden önce birleştirileceğine karar verdi. İlk dava Bradley Sostack tarafından yönetiliyor ve kripto parayı satın alan ve fiyatlar düştükten sonra çok para kaybeden mağdur XRP yatırımcıları adına açıldı.

İkinci dava kısa bir süre önce, Ripple‘ın XRP kripto para biriminin satışı ve pazarlamasıyla menkul kıymetler yasasını ihlal ettiğini iddia eden Bitcoin Manipulation Abatement LLC olarak bilinen gizemli bir firma tarafından açıldı. Hakim, büyük ölçüde benzer olan bu iki davanın, yargılama sürecini hızlandırmak için tek bir davada birleştirilmesini istedi. 

Ripple, Amerika Birleşik Devletleri California Kuzey Bölgesi Bölge Mahkemesi’nden Yargıç Phyllis J. Hamilton’ın Ripple’ın şu anda karşı karşıya olduğu iki menkul kıymet davasının değerlendirileceğini açıklamasının ardından Perşembe günü ABD Federal Mahkemesi’nde erken bir yasal yenilgiye uğradı. Ripple aleyhine açılan iki dava, bu haftanın başlarında bir federal yargıç tarafından birleştirildi.  Hamilton, bu iki davanın “büyük ölçüde özdeş” olduğu ve bu nedenle de birleştirilmesi gerektiği görüşünü dile getirdi:

BMA eylemini bu eylemle ilişkilendirmek ortaya çıkabilecek çelişkili sonuçları önleyecektir. Açıkçası, XRP’nin federal ve California eyalet yasası uyarınca bir menkul kıymet olarak nitelendirilip nitelendirilmediği, bu davadaki temel bir çekişme. Mahkeme, potansiyel olarak çelişkili sonuçlar konusunda daha az endişe duysa da bu davada sunulan diğer sorulara ek olarak, bu temel çekişmeyi belirlemesi önemli bir emek gerektirecek.

XRP’nin menkul kıymet durumu ile ilgili uzun süredir davalar devam ediyor, hatta iki yıldır sürüyor. Ripple, kendilerine kayıtsız bir menkul kıymet olarak XRP’nin satıldığını iddia eden ve geri ödeme bekleyen bir dizi yatırımcı tarafından dava ediliyor. Geçen yılın Aralık ayı başlarında Ripple davayı reddetmek için bir dava açtı ve zaman aşımını ileri sürdü. Başka bir deyişle yatırımcılar Ripple, XRP satmaya başladıktan sonra üç yıldan fazla bir süre içinde dava açmamışlardı. Ancak şirketin bu çabası olumlu sonuç vermedi ve yargıç Ripple’ın davasını reddetti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!