ripple davasindaki son gelismeler ne

Aradığınız kelimeyi yazın ve entera basın, kapatmak için esc butonuna tıklayın.

ABD SEC ve Ripple davası, uzun süredir devam ediyor. Ancak son zamanlarda, netlik kazanarak çözümüne doğru ilerliyor. Bu sırada uzmanlar, SEC’in XRP’nin bir menkul kıymet olduğunu kanıtlamaya çalışmaktan vazgeçtiğini ima etti. İşte Ripple davasına yönelik son gelişmeler ve fiyat beklentileri…

Uzun süredir mücadele edilen Ripple-SEC davasındaki nihai kararın yakında gelmesi beklenmekte. bitmainturkiye.com olarak da bildirdiğimiz gibi, SEC ve Ripple davada özet karar için önergelerini sundular. Karar, kripto endüstrisindeki çeşitli paydaşlar tarafından yakından incelenecek. Bu, kripto varlıkları etrafındaki artan düzenleyici baskı bağlamında da önem taşıyor.

Ancak davadaki birincil konu, XRP’nin menkul kıymet olarak kabul edilip edilemeyeceğidir. Bu bağlamda, influencer Ben Armstrong, XRP’nin bir menkul kıymet olmadığını düşünüyor. XRP’nin bir menkul kıymet olmadığına dair resmi duyurunun kripto ekosistemi için çok şey ifade edeceğini söyledi.

SEC’in özet karar belgesi, çözümün görünürde olabileceğini ima ediyor. Ripple ve topluluğu, buradan itibaren en kötü senaryonun sadece bir “para cezası” olduğundan oldukça emin duruyor. Bu, arada, bu gelişmeden beri XRP’nin fiyatı yüzde 50 arttı. Bununla birlikte, XRP sahiplerinin avukatı John Deaton, Komisyonun özet kararından temel argümanını alıntıladı.

SEC’in, Ripple’ın tokeninin kâr potansiyelini öne sürerek işini finanse ettiğini söylediğinden bahsetti. SEC, XRPLedger’dan bahsediyor. Ancak, token sahiplerinin Ripple’da herhangi bir yasal veya finansal iddiası olmadığını iddia ediyor. Ripple’ın XRP’ye hiçbir borcu yok. Ripple’ın ortak bir girişim olamamasının ana nedeni budur. Ancak komisyon uzmanı bunun XRP ekosistemi olduğunu söylüyor.

Ripple Labs’ın CEO’su, SEC’in “yolunu kaybettiğini” söyledi. Garlinghouse, insanların “SEC’in gerçekten haddini aştığını” gördüğünü söyledi. Ayrıca SEC’in “yasalara sadık bir bağlılık göstermediklerinin” anlaşıldığına inanmakta. Bir özet karar, davanın yargılanmayacağı ve Bölge Yargıcı Analisa Torres’in belgelerde sunulan argümanlara dayanarak bir karar vermesini isteyeceği anlamına gelir. Ripple CEO’su bir yargılamanın gerçekleşmeyeceğini düşünmekte. Çünkü sadece “olgularla ilgili belirsizlikler olup olmadığı” analiz edilecek.

Kararın XRP lehine olacağına dair spekülasyonların ortasında, altcoin’in fiyatı büyük ölçüde arttı. Fiyat izleme platformu CoinMarketCap’e göre, XRP fiyatı son 24 saatte yüzde 2 artışla 0,4922 dolar seviyesinde bulunmakta. Ancak XRP’nin değeri, son yedi günde yüzde 34.4’lük bir sıçrama yaşadı. XRP dava kararı Ripple lehine olursa, altcoin fiyatının büyük ölçüde yükselme şansı olduğu düşünülmekte.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!