stellar onemli bir ortakliga imza atti

Aradığınız kelimeyi yazın ve entera basın, kapatmak için esc butonuna tıklayın.

Stellar ekosistemi genişlemeye devam ediyor. Bugün, Avrupa ve Afrika arasında iki yeni ödeme koridoru başlatmak için küresel ödeme şirketi Flutterwave ile bir ortaklık duyurdular. Haberin ayrıntıları için bitmainturkiye.com okumaya devam edin.

Koridorlar, kurumsal sektöre hizmet sunan bir ödeme kuruluşu olan ana AB çapası TEMPO ile Stellar ağı tarafından desteklenmek üzere USDC ile işlemleri gerçekleştirecek. Bu şekilde ortaklar, iki kıta arasında havale göndermenin basitleştirilmiş bir yolunu sağlamaya çalışıyorlar. Bu nedenle kripto analisti Reynaldo Marquez’e göre, iş birliği, işletmelere friksiyon ve erişilebilir dijital ödeme yöntemi sağladığı için Afrika bölgesinde olumlu bir etki yaratabilir.

Bu hedefe ulaşmak için XLM tabanlı şirketler Flutterwave ve TEMPO, “uygun fiyatlı bir Pan-Afrika ödeme altyapısı” oluşturacak. Bunu yaparken ortaklar, geleneksel sektördeki daha pahalı ve kısıtlı ödeme şirketlerinin aksine, alternatif bir ödeme sistemi olarak daha fazla benimseme ve kabul görmeyi bekliyorlar.

Flutterware CEO’su Olugbenga Agboola, Stellar Development Foundation (SDF) tarafından paylaşılan bir basın açıklamasında, Sahra Altı bölgesine para göndermenin dünya çapında en pahalı süreçlerden biri olduğunu iddia ediyor. Bu anlamda, SDG ile olan ortaklıkları süreci daha uygun maliyetli ve erişilebilir hale getirmeye çalışıyor. CEO Olugbenga Agboola şunları söylüyor:

Stellar’daki yeni ödeme koridorlarımız, Afrikalı işletme sahiplerine çok önemli, uygun maliyetli para transferi hizmetleri sunmak için Flutterwave ağını genişletmeye devam etmemizi sağlayacak.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!