tom lee tesla bitcoin

Aradığınız kelimeyi yazın ve entera basın, kapatmak için esc butonuna tıklayın.

bitmainturkiye.com – Fundstrat’ın ortak kurucusu Tom Lee, bitcoin’in fiyatını Tesla’nın son rallisine benzetti. Lee’ye göre yatırımcılar, bitcoin yeterince büyüdüğünde -tıpkı Tesla hisselerine yaptıkları gibi- BTC’ye akın edecek. Coingeek konferansında konuşan piyasa araştırmacısı, kripto pazarının halen oldukça küçük olduğunu vurguladı.

“Kripto pazarı geleneksel likit varlıkların yalnızca yüzde 0.1’ini oluşturuyor. Bu pazar insanların düşündüğünden çok daha düşük bir değere sahip.”

Birkaç ay içinde 450 dolardan 991 dolara kadar ulaşan ve bitcoin’in piyasa değerini aşan Tesla hisselerini işaret eden Lee, birçok kurumun hisseleri yükselmeye başlayana dek ‘ölü para’ saydıklarını söyledi.

Kripto paralar küresel bir fenomen. Bitcoin madenciliği büyük oranda Çin’de yapılırken gelişmelerin birçoğunu ABD’de görüyoruz. Lee’ye göre ABD pazarı, Bitcoin uçuşa geçtiğinde bir numaralı pazar olacak.

“Dünyadaki tüm paranın üçte biri Amerika’da tutuluyor. Bu 98 trilyonluk dev rakamı izleyen ülkeler 51 trilyon dolar ile Çin ve 24 trilyon dolarla Japonya. Bu ülkelerin sahip olduğu varlık toplam paranın yüzde 60’ı.”

Fundstrat ortak kurucusuna göre bitcoin artışında y kuşağının da etkisi oldukça büyük olacak. 60 yaşın üstündeki bireyler toplam varlığın yüzde 76’sına, yani yaklaşık 76 trilyon dolara sahipken, ilerleyen 20 yılda 1980 ila 2000 yılları arasında doğan y kuşağı, bu paranın 68 trilyon dolarlık kısmının mirasına konacak. Lee’ye göre y kuşağı, kripto paralara diğer bütün nesillerden daha olumlu bakıyor ve önümüzdeki 20 yıl kripto paralar için altın dönemler olabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda takip edin, Telegram kanalımıza katılın ve Facebook sayfamızı takip edin!