weiss ratings uyardi bu altcoinden kacinin

Aradığınız kelimeyi yazın ve entera basın, kapatmak için esc butonuna tıklayın.

bitmainturkiye.com – Weiss Ratings ekibi, yatırımcıları Tether (USDT) kullanmaması konusunda uyardı. USDT’nin %100 fiat tarafından desteklenmediğini ve Tether’in kısmi bir rezerv bankası gibi çalıştığını belirtiyorlar. Sürekli denetimlere tabi olan ve %100 destekli USDC’yi tavsiye ediyorlar. Ayrıca akıllı sözleşmeler yoluyla şeffaflığı göz önüne alındığında DAI’yi de tavsiye ediyorlar.

Weiss Ratings ekibi, kripto traderlarına Tether’in stablecoin’ine (USDT) maruz kalmaktan kaçınmaları gerektiğini önerdi. Weiss ekibi bu görüşü Twitter üzerinden paylaştı; USDT’nin ana şirketinin iddia ettiği gibi %100 fiat tarafından desteklenmediğini açıkladı. Ayrıca ekibe göre, Tether kısmi bir rezerv bankası gibi çalıştırılıyor ve bakiyeleri, kamuya açık olarak denetlenemeyen özel hesaplarda tutuluyor.

Weiss Ratings, Tether’e (USDT) alternatif olarak USDC’yi gösterdi. Ekibe göre USDC, en az beş muhasebe firmasının düzenli denetimlerine tabi tutuluyor ve token’ları, ana şirketin sahip olduğu fiat tarafından %100 destekleniyor:

“USDT’nin aksine USDC, en az beş muhasebe firması tarafından denetime tabi tutuluyor. Bu raporlara dayanarak, USDC’nin %100 desteklendiği görülüyor. Bu nedenle şu anda USDC’yi tercih ediyoruz.”

Ekip ayrıca, kolayca izlenebilen akıllı sözleşmelerle yönetildiğini belirterek Dai’yı (DAI) önerdi. DAI, çıkaranın vaatleriyle değil, sabitlemeyi uygulamak ve sürdürmek için piyasa güçlerini kullanan akıllı sözleşmelerle ABD dolarına sabitlenmiştir. Bu akıllı sözleşmeler şeffaf ve denetlenebilir. Bu nedenle konuyu derinlemesine araştırmak isteyen herkes nasıl çalışması gerektiğini görebiliyor.

Weiss Ratings’in tavsiyeleri, Ağustos ayının ortasında deneyimli trader Peter Brandt’in yaptığı uyarılara benziyor. Brandt, aşağıdaki tweet’te de görüldüğü üzere Tether’in gerçekleşmesi beklenen bir kaza olduğunu söylemişti.

Ancak Tether’in ana şirketi, USDT’ye karşı yapılan tüm uyarıları reddetti. Ek olarak Tether, DeFi alanında da önemini koruyor; karşı karşıya kaldığı talep USDT’nin piyasa değerinin 15 milyar doların üzerine çıkmasına neden oldu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!