yfi kurucusunun yeni projesi dolandiricilari harekete gecirdi sahte tokenlarla 53 000 dolar kazandilar

Aradığınız kelimeyi yazın ve entera basın, kapatmak için esc butonuna tıklayın.

bitmainturkiye.com – Yearn Finance (YFI) yaratıcısı Andre Cronje, yeni kredi ürünü Deriswap hakkında tweet attığında bugün bir grup fırsatçı dolandırıcı, popülaritesinden yararlanmak için atladı. Böyle bir havuz, 30 dakikadan kısa bir sürede 53.000 doların üzerinde para kazandı.

Cronje, kripto alanında Midas dokunuşuna sahip üretken bir geliştirici olarak görülüyor. Hype ve “adil” bir lansman (ve son derece düşük olan 30.000’lik tedarik sınırı), ilk projesi olan YFI’ın token fiyatlarının Temmuz ayında 30 doların altındayken Eylül ayında 42.000 dolara yükselmesine neden oldu. Sonuç olarak umut aşılayan bu durum, kullanıcıların tam olarak test edilmemiş olsa bile hızlı kar edeceklerini düşündükleri Cronje projelerine aşırı miktarda para yatırmalarına sebep oldu. Daha önce, test aşamasına gelinmeden Keep3r ve Eminence gibi projelere akın edilmişti.

Ancak bugün Cronje yalnızca bir ürün yayınladı ve token yok. Belki de bu, sadık kullanıcı tabanının projeye en son girmesini ve herhangi bir sorun olduğunda şikayet etmelerini önlemek içindi. Ancak bu yeni taktik, dolandırıcıların; bir sonraki Cronje projesine akın etmek isteyen traderları hemen çekmek için merkezi olmayan borsa Uniswap’te neredeyse anında sahte “DWAP” token’larını yayınlamasını engelleyemedi.

Uniswap’te coin çıkarmak kolaydır. Herkes bir token çıkarabilir, başka bir token’la bir ticaret çifti oluşturabilir ve bir havuz başlatmak için her iki tarafa da likidite sağlayabilir. Alıcılar ve satıcılar ticarete katılmakta özgürdür.

Bugün, Deriswap piyasaya sürüldükten sonra ilk dolandırıcılık havuzu ile sahte DWAP token’ları çıkarıldı. Bu, saf traderların ilgisini çekti ve yaklaşık 20 dakika sonra 162.3 ETH havuzdan çıktı. Bu süreçte dolandırıcı mevcut fiyatlarla 53.000 doların üzerinde olan 90.1 ETH ele geçirdi.

Aşağıdaki resimde de görüldüğü gibi düzenin daha meşru görülmesini sağlamak için yasadışı DWAP token’larını “yearn:deployer” sözleşme adresine bile gönderdiler. Bu, Cronje’nin Yearn Finance’i kontrol ettiği ve güncellemeler yaptığı sözleşmedir:

Bu arada, o zamandan beri, Uniswap’te birkaç ETH ile kullanıcıları çekmeye çalışan 30’dan fazla daha DWAP havuzu ortaya çıktı. Deriswap’ın bu sabaha kadar var olmadığını belirtmekte fayda var.

Ancak dolandırıcılıklar DeFi alanındaki daha büyük bir trendin parçası: hızlı para çekiciliği, kolay token çıkarmak ve denetlenmemiş akıllı sözleşmeler. Dolayısıyla neredeyse her hafta dolandırıcılık veya bilgisayar korsanlığına maruz kalmak.

Açıkçası, kripto savunucularının umduğu finansal gelecek bu değilmiş gibi görünüyor. En azından şimdilik.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!