2 unlu ekonomistten kritik bitcoin tahminleri

Aradığınız kelimeyi yazın ve entera basın, kapatmak için esc butonuna tıklayın.

Ünlü ekonomistler Raoul Pal ve Nassim Taleb, Bitcoin ve altcoin’ler için kritik tahminler yaptı. Raoul Pal’ın açıklamaları, kripto ve teknoloji hisselerinin diğer hisseleri geride bırakacağı yönünde.

Real Vision CEO’su Raoul Pal, köklü değişiklikler beklediği büyük bir servet kaybı hakkında tahminler yaptı. Pal şimdi, mevcut ekonomik yavaşlamanın muhtemelen Covid öncesi seviyelere ekonomik bir daralma ile sonuçlanacağını söylüyor. Aynı zamanda eski Goldman Sachs yöneticisi olan Pal, ABD’de en büyük servete sahip olan baby boomer’ların potansiyel bir durgunlukla başa çıkma konusunda sınırlı seçeneklerle karşı karşıya olduğunu söylüyor:

Boomer’lar için seçenekler: Yok edilen emeklilik değeri veya enflasyonun aşındırdığı yıllık emeklilik ödemeleri veya sonsuza kadar niceliksel gevşeme (EQ). Bu da, düşük emekli maaşı veya tasarrufu olanlar için bunu dengelemek için daha fazla borca ​​yol açar… Aynı zamanda QE yoluyla borcun değerini düşürme ihtiyacına yol açar…Sonuç olarak, varlık satın alma açısından daha da fakirleşen daha genç herkesi mahveder.

Pal, böyle bir ekonomik ortamın genç nesilleri servetlerini kripto ve teknoloji piyasasına ayırmaya zorlayabileceğini söylüyor. Nihayetinde ekonomist, borç indirimi ve varlık fiyatlarının yükselmesi için alan yarattığı için 20 yıllık negatif faiz oranlarının masada olduğunu düşünüyor.

Geçen ay, makro uzmanı, hala daha fazla acı olsa da, Bitcoin ve kripto piyasanın uzun vadeli bir fırsat bölgesinde olduğunu düşündüğünü söyledi:

Ama işler daha da kötüye gidebilir mi? Kesinlikle. Ama benim yatırım çerçevem ​​için, satın alma bölgesindeyiz… iki standart sapma [logaritmik] regresyon kanalının hemen yanında.

Black Swan’ın yazarı Nassim Taleb’nın BTC hakkında açıklamaları oldu. Ünlü ekonomiste göre Bitcoin başka 100.000 dolara kadar çıkmayı başarsa bile güçsüz. Uzman, Bitcoin’in başla bir boğa piyasasında yine başarısız olacağını söylüyor. Aynı zamanda matematikçi olan Nassim Taleb, Bitcoin’in enflasyona karşı bir korunma olarak başarısız olduğunu açıklıyor. bitmainturkiye.com’dan takip ettiğiniz üzere Taleb, kripto kışının tam gelişmiş bir “buz çağına” dönüşebileceğini söyylüyor. Bu da fiyatların uzun bir süre toparlanmayacağı anlamına geliyor.

Nassim Taleb, son bir tweet’te hala Bitcoin’in ucuz olduğunu iddia eden Nayib Bukele’ye seslendi. Kendini “dünyanın en havalı diktatörü” ilan eden kişi, vergi mükelleflerinin parasıyla kumar oynamaya devam ediyor. Batı yarımkürenin en fakir ülkelerinden biri olan El Salvador, zamansız Bitcoin alımları nedeniyle zarar etti. 50 milyon dolardan fazla kaybetmesine rağmen Bukele, bu haftanın başlarında 80 Bitcoin daha satın aldı.

Mayıs ayında El Salvador Maliye Bakanı Alejandro Zelaya, Bukele’nin kripto yatırımıyla ilgili artan endişeleri reddetti. Özellikle, bunların ülkenin yıllık bütçesinin yalnızca küçük bir bölümünü temsil ettiğini açıklamıştı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!