2 analist aralik icin altin tahminlerini verdi

Aradığınız kelimeyi yazın ve entera basın, kapatmak için esc butonuna tıklayın.

Altın fiyatları, kazançların güçlenen dolar ve ABD Hazine getirilerindeki artışla sınırlanmasıyla Salı günü dalgalı ticarette düşüş yaşarken yatırımcılar, tahvil alımını azaltma stratejisi hakkında daha fazla ipucu için Federal Rezerv politika yapıcılarının konuşmalarını bekliyorlar. Spot altın, 1.738 dolara düştü. Bu sırada analistler, değerli metale yönelik tahminlerini paylaştı.

High Futures’ta metal ticareti direktörü David Meger, “Düşüşlerde güvenli liman teklifini canlı tutan bazı endişelerimiz var. Ancak doların kazanç sağladığını ve emtialar, özellikle de değerli metal üzerinde biraz baskı oluşturduğunu görmeye devam ediyoruz” dedi. Dolar, rakipleri karşısında yüzde 0,1 artarak altını diğer para birimi sahipleri için daha pahalı hale getirirken, gösterge 10 yıllık ABD Hazine getirileri üç ayın en yüksek seviyesine yükseldi.

Piyasa odak noktası, merkez bankasının salgına yönelik politika tepkisi hakkında ABD Kongresi önünde ifade verecek olan Başkan Jerome Powell da dahil olmak üzere bu hafta Fed yetkililerinin konuşmaları olacak. Meger, “Herhangi bir Fed yetkilisi konuştuğunda, biraz daha bilgi almak istiyoruz. Bu noktada beklenti, bir sonraki toplantıda Fed’in tahvil alımını azaltmaya başlayacaklarını açıklayacakları yönünde” dedi.

Altın genellikle daha yüksek enflasyona karşı bir önlem olarak kabul edilir, ancak Fed’in faiz artırımı, faiz ödemeyen altını elde tutmanın fırsat maliyetini artıracaktır. Yatırımcılar, Çinli emlak devinin geçen hafta tahvil ödeme son tarihini kaçırmasının ardından, borç yüklü Evergrande’yi çevreleyen gelişmeleri de takip ediyorlardı. OANDA analisti Craig Erlam bir notta, “Aşağı yönlü ivme görünüşte yavaşlarken, altın kısa vadede bir miktar toparlanma görebilir, ancak daha geniş görünüm pek iyi değil” dedi.

Bu sırada, TheTechnicalTraders.com baş piyasa stratejisti Chris Vermeulen, hem Bitcoin hem de altın fiyatlarının tüm zamanların en yüksek seviyelerine doğru hamleler gerçekleşmeden önce konsolidasyon aşamasında daha fazla kalması gerektiğini söyledi. Stratejist, yakın zamanda verdiği bir röportajda altın ve Bitcoin’de “büyük kazanımlardan önce daha fazla acı bekleyin,” ifadelerini kullandı ve ekledi:

Bence altın bir temel oluşturmaya çalışıyor. Bence yıl sonuna kadar burada 1.700 dolar ve 2.000 dolardan önce bir aralıkta kalmaya çalışacak ve önümüzdeki yıl, altın için çok büyük bir yıl olabilir

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!