altin fiyati bu gelismelere kilitlendi iste beklentiler

Aradığınız kelimeyi yazın ve entera basın, kapatmak için esc butonuna tıklayın.

Ünlü Kitco analisti Jim Wyckoff bugünkü yazısında Altın fiyatını etkileyecek önemli gelişmelere yer veriyor. Analistin yorumları şu şekilde.

Altın ve gümüş vadeli işlem fiyatları, Çarşamba gününün erken saatlerinde ABD işlemlerinde daha düşük ve kısmen bu gün daha yüksek bir ABD doları endeksi baskısı altında bulunuyor.

Kısa vadeli işlem traderları, son zamanlarda metaller için yeni, yükseliş haberlerinin olmaması nedeniyle hafta ortasında altın ve gümüş üzerinde daha fazla baskı uyguluyor.

Şubat altın vadeli işlemleri 12.20 $ düşüşle 1.838.70 $ ve Mart Comex gümüş vadeli işlemleri ise 0.368 $ düşüşle 25.17 $ / ons oldu.

Küresel borsalar bir gecede yatay veya karışıktı. ABD hisse senedi endeksleri, New York günlük seansı başladığında daha düşük açılışlara işaret ediyor. Hisse senedi endeksleri bugün satış odaklı olmaya devam ederse, altın ve gümüş bir miktar güvenli liman talep yüzeyi görebilir. Giderek daha fazla piyasa gözlemcisi, ABD borsasının, Federal Rezerv’den gelen kolay parayla çalkalanan bir ekonomiyle ne kadar köpüklü hale geldiğini düşünüyor.

bitmainturkiye.com olarak da bildirdiğimiz üzere Federal Rezerv’in Salı sabahı başlayıp Çarşamba öğleden sonra bir açıklama ve Fed Başkanı Powell’ın basın toplantısıyla sona erecek olan iki günlük Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında vurgulanan ABD ekonomik verileri için yoğun bir hafta.

Muhtemelen şu anda piyasanın radarının hemen altında uçmak, bazı traderlar ve komisyoncular arasında Çin’in ciddi bir gıda kıtlığı yaşadığına dair konuşuluyor. Çin, dünyanın en büyük iki ekonomisi arasındaki önceki ticaret anlaşmasının bir parçası olarak son zamanlarda ABD tahıllarını daha büyük satın alıyor. Ayrıca, Covid-19’un Çin’in bazı bölgelerinde yeniden canlandığına dair bazı haberler var. Yukarıdakilerin tümü Çin’in ekonomik büyüme beklentilerini etkileyebilir. Elbette, Çin hükümetinin gizli yapısı, bu türden herhangi bir şeyi teyit etmeyi zorlaştırıyor, ancak daha yakından izlemeye değer.

Bugün kilit “dış piyasalar”, ABD doları endeksini sağlam bir şekilde yükseltti. Bu arada Nymex ham petrol vadeli işlem fiyatları neredeyse sabit ve varil başına 52,65 $ civarında işlem görüyor. Gösterge 10 yıllık ABD Hazine bonosunun getirisi %1,04 seviyesinde bulunuyor.

Çarşamba günü yayınlanacak ABD ekonomik verileri, haftalık MBA mortgage uygulamaları anketini, dayanıklı mal siparişlerini, FOMC beyanını ve haftalık DOE likit enerji stokları raporunu içeriyor.

Teknik olarak, Şubat ayı altın vadeli boğaları ve ayıları, genel olarak kısa vadeli teknik oyun alanı seviyesinde.

Boğaların bir sonraki yükselen fiyat hedefi, Şubat vadeli işlemlerinde 1.900.00 $’lık sağlam direnç üzerinde bir kapanış yapmaktır.

Ayıların bir sonraki kısa vadeli aşağı yönlü fiyat hedefi, vadeli işlem fiyatlarını Ocak ayının düşük seviyesi olan 1.800.80 $ ‘da sağlam teknik desteğin altına itmek.

İlk direnç gecenin yükseği 1.851.50 $’da ve ardından Salı gününün yükseği 1.860.80 $’da görüldü.

İlk destek 1.830.00 dolardan ve ardından 1.825.00 dolardan görülüyor.

Wyckoff’un Piyasa Değerlendirmesi: 5.0

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!