altin fiyatlari bu seviyeleri gorecek 2

Aradığınız kelimeyi yazın ve entera basın, kapatmak için esc butonuna tıklayın.

CPM Group’un yardımcısı Rohit Savant’a göre, yükselen tahvil getirileri bu yıl altın piyasasına önemli bir darbe indirdi. Ancak yatırımcılar nominal getirilerin artmasından korkmamalı. Çünkü Rohit Savant’a göre, gerçek faiz oranları öngörülebilir gelecekte negatif kalacak. Rohit Savant’a göre, reel oranlar negatif kaldığı için altın fiyatları hala 2.000 dolara kadar çıkabilir.

Prospectors & Developers Association of Canada (PDAC) 2021 sanal konferansı sırasında Rohit Savant, fiyatın yükselen borç seviyeleri ve son derece uyumlu para politikası da dahil olmak üzere uzun vadeli temellerle desteklendiğinden altın konusunda iyimser olmaya devam ettiğini söyledi. Bu yorumlar, altın fiyatları ONS başına 1.700 doların altında işlem görürken ve 10 yıllık Hazine Bonosu alım satımının getirileri %1,5’in üzerinde bir yıldaki en yüksek seviyeye yaklaşırken geliyor.

Nominal getiriler Ağustos’un düşük seviyelerinden keskin bir şekilde yükselmiş olsa da Rohit Savant, rekoltelerin tarihsel standartlara kıyasla hala son derece düşük olduğunu kaydetti. Rohit Savant, nominal getirilerin altın yatırımcıları için önemli bir endişe kaynağı olmaması gerektiğini de vurguladı. Rohit Savant konuya yönelk açıklamalarına şunları ekliyor:

Gerçek getiriler sıkı bir şekilde negatif bölgede ve onların orada kalmasını bekliyoruz.

Rohit Savant yaptığı sunumda, CPM Group’un altın fiyatlarının geçen yılki kapanış fiyatından %5 artışla bu yıl ONS başına 1.995 dolara geri dönmesini beklediğini söyledi. Rohit Savant, negatif reel faiz oranlarının yanı sıra, altın’ın aşırı değerli hisse senedi piyasaları ortamında güvenli liman varlığı olarak da çekici göründüğünü söyledi. Rohit Savant konuya yönelk açıklamalarına şunları ekliyor:

Hisse senetleri biraz fazla ağır görünüyor ve bu daha fazla oynaklığa yol açabilir. Bu altın için iyi olur.

Yatırım talebinin 2021’de altın piyasasında kritik bir rol oynaması bekleniyor. Ancak Rohit Savant, bunun fiyatları önemli ölçüde etkilemeyebileceğini de sözlerine ekledi. Rohit Savant, CPM Group’un yatırımcı talebinin geçen yılki rekor seviyelere ulaşarak 40 milyon ONS’a ulaştığını görmesine rağmen, yatırımcıların piyasayı kovalamayacağını ve bunun yerine düşüşlere yatırım yapacaklarını açıkladı. Rohit Savant konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:

Yatırımcı talebi altın için güçlü bir temel destek sağlayacak, ancak altın fiyatları üzerinde sınırlı bir artış olacak.

Rohit Savant, değerli metaller piyasasında daha fazla kazanç arayan yatırımcılar için gümüş ve platine baklamalarını söyledi. CPM grubu, gümüş fiyatlarının ONS başına 30 doların oldukça üzerine çıktığını ve geçen yılın kapanış fiyatından %30 yükseldiğini görüyor. Rohit Savant konuya yönelk açıklamalarına şunları ekliyor:

Gümüş piyasası hala öngördüğümüz yükseliş ortamını yansıtmıyor.

Rohit Savant, gelişen küresel ekonominin gümüşün endüstriyel talebini artırmasını beklediğini söyledi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!