ayi tuzagi diyen iki usta analistten ses getirecek bitcoin tahmini

Aradığınız kelimeyi yazın ve entera basın, kapatmak için esc butonuna tıklayın.

bitmainturkiye.com – Son zamanlardaki yükseliş tahminlerine rağmen, geniş çapta takip edilen 2 kripto para analisti, Bitcoin (BTC) fiyatının halving yaklaştıkça düşebileceğini söylüyor.

Trader ve teknik analist Rekt Capital, kripto kralı BTC‘nin 21 milyon tokenlik sonlu arzına doğru yaklaştıkça her blokta üretilen Bitcoin sayısının azalacağını ve BTC’nin bir düzeltme eğilimine maruz kalacağını iddia ediyor. Basın zamanı itibariyle, bir sonraki halving’e yaklaşık 78 gün var. Rekt Capital’e göre, Bitcoin’in ilk halving etkinliğinden 100 gün önce, kripto para birimi %50 düştü. İkinci halving gerçekleşene kadar ise kripto para %38 düştü. Analist açıklamalarına şunları ekliyor:

Her zaman halving’den önce bir geri çekilme oldu (yani sallanma). Halving öncesindeki bu geri çekilmeler, geçmişte birçok yatırımcı için bir “Ayı Tuzağı” oldu. Birçok yatırımcı, kârlarını almak için Bitcoin’lerini satarken, bazıları da güçlü bir düşüş trendi korkusu ile satacak… Her halükarda, her iki yatırımcı da gelecekteki üstel artışları kaçıracak.

Popüler analist Joseph Young, Rekt Capital’in halving öncesi düşüş odaklı tahmini hakkındaki görüşünü paylaşıyor. Analist ağa güç sağlamak için BTC kazanan madencilerin halving olayına kadar BTC satmasını bekliyor. Halving tahminleri kaynağa bağlı olarak değişiyor ve geniş çapta farklılık gösteriyor. Usta analist Peter Brandt, Bitcoin’in fiyatını 100.000 dolara getirebilecek uzun vadeli bir parabolik eğilimin başında olduğunu söylüyor. 

Tone Vays daha muhafazakar ve BTC’yi 45.000 dolara getiren bir ralliyi tahmin ediyor. Bu arada, CoinShares’in baş strateji sorumlusu Meltem Demirors, BTC’nin kurumsallaşmasının halving sonrası artışı tamamen önleyebileceğini belirtiyor. Kripto paralarla ilgili diğer kritik haberler için “TRON CEO’sundan “Çok Konuşulacak” Bitcoin, Ripple ve Ethereum Tahmini” isimli makalemizi inceleyebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda takip edin, Telegram kanalımıza katılın ve Facebook sayfamızı takip edin!