binance ve ripple ceosu bu borsalardan uzak durun

Aradığınız kelimeyi yazın ve entera basın, kapatmak için esc butonuna tıklayın.

Binance CEO’su Chengpang Zhao (CZ) ve Ripple CEO’su David Schwartz, bir kripto para borsasını hedef aldı. İki CEO’ya göre yatırımcılar, Singapur merkezli kripto borsası Vauld’tan uzak durmalı. Detayları sizin için derledik.

Her şey Binance CEO’su CZ’nin Twitter hesabı üzerinden Vauld’u incelemesiyle başladı. CZ, Vauld’un kripto para çekme işlemlerini askıya almasıyla ilgili bir makaleye yanıt verdi. Yanıtında, VC finansmanı gerektiren platformların kullanılmasına karşı uyardı. Buna göre Binance CEO’su, bu tür şirketlerin güvenilir bir iş modeli sunmadığına inanıyor. Aslında CZ’nin yazısı oldukça mantıklı, çünkü en büyük rakibi Coinbase, Vauld’u destekliyor. Valar Ventures ve Pantera Capital, Vauld’u destekleyen diğer büyük isimler arasında yer alıyor. Ancak Ripple CEO’su da kısa süre içerisinde CZ’nin paylaşımını destekledi. Buna göre David Schwartz, “Huzur içinde uyu Vauld” yazan bir tweet paylaştı. Böylece, kripto borsasının yaşadığı mevcut durumla alay etti.

Bugün erken saatlerde Vauld, piyasa oynaklığına atıfta bulunarak tüm para çekme, alım-satım ve yatırma işlemlerinin askıya alındığını açıkladı. Platform, kripto piyasasının düşüşü için Terra’nın çöküşünü, Celsius’un para çekme işlemini askıya almasını ve 3AC’nin kredi temerrüdünü suçladı. Ardından, 12 Haziran 2022’den bu yana, 200 milyon dolara yakın para çekildiğini açıkladı. Böylece Binance ve Ripple CEO’sunun eleştirisi altında kaldı.

İşlemlerin askıya alınmasının, CEO Darshan Bathija’nın geçen ay yaptığı açıklamaların tam tersi olması dikkat çekti. Bir blog yazısında Bathija, Celsius veya 3AC’den etkilendikleri iddiasını reddetti. Ardından, şirketin zorlu piyasa koşullarına rağmen likit olma kabiliyetine sahip olduğunu söyledi. Ayrıca Vauld, bir ay önce 3AC’nin iflasını açıklayan bir blog yayınladı. Ancak, Nansen.ai CEO’su Alex Svanevik, Vauld’un ana hesabının 3AC ile çok sayıda işlemi olduğunu açıkladı. Bununla birlikte Svanevik, 3AC ile etkileşimlerin neredeyse bir yıl önce gerçekleştiğini aktardı. Böylece 3AC işlemlerinin, Vauld’u kesin olarak etkilemediğini ifade etti.

Vauld, hizmetlerini durduran bir dizi merkezi borsanın en sonuncusu oldu. Three Arrow Capital ve Celsius gibi şirketler de ayı piyasasını gerekçe göstererek hizmetlerini askıya aldı. Sonuç olarak, birçok ses borsalara karşı çıkıyor. bitmainturkiye.com olarak bildirdiğimiz üzere, büyük bir kripto yatırımcısı ve etkileyicisi olan Lark Davis, takipçilerinden kripto paralarını merkezi borsalardan çekmelerini istedi. Satoshi Act Fund CEO’su Dennis Porter, Coinbase gibi popüler borsalarda bile varlık saklamamak gerektiğini ifade etti. Buna göre Porter, en büyük kripto para borsalarının bile güvenli olmadığını savunuyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!