bitcoinin 17 bin dolari ve 20 bin dolari gorecegi tarihler aciklandi

Aradığınız kelimeyi yazın ve entera basın, kapatmak için esc butonuna tıklayın.

bitmainturkiye.com – Son birkaç gündür, Bitcoin karışık ticaret seanslarından geçiyor. Çarşamba günü 10.300 dolarlık zirveyi gördüğünden beri, kripto para büyük ölçüde aşağı yönlü baskı gördü. Önde gelen kripto para birimi aynı gün uçurumdan düşerek kısa bir sürede 9.250 dolara kadar düştü. Ancak analistler kripto paranın orta vadeli tahmileri konusunda son derece iyimserler. Aslında, önde gelen bir analist önümüzdeki aylarda BTC’nin  mevcut fiyatından yaklaşık %70 daha yüksek olan 17.000 dolara yükselebileceğini belirtiyor. Bu tahmin, Bitcoin’in bir aylık grafiğindeki olumlu teknik sinyallerin görülmesiyle destekleniyor ve bu da bir boğa eğiliminin bir kez daha oluştuğunu gösteriyor.

Goomba isimli 11.000’den fazla takipçisi olan bir analist, kısa süre önce bir grafik yayınladı. Analistin paylaştığı grafik, Şubat mumuyla Bitcoin‘in bir dizi iyi işaret ortaya koymaya başladığını gösteriyor: Bir aylık On-Balance Volume (OBV) okuması daha yüksek, Stokastik Göreceli Güç Endeksi (RSI) yükseliş eğilimi gösterdi ve olumlu seyrediyor. Beş aylık bir düşüş trendinden sonra BTC kısa süre önce çok aylık bir boğa bayrağından çıktı.

Goomba’nın öne sürdüğü bu teknikiyileşmeler, kripto para birimine 9.800 dolarlık mevcut piyasa fiyatından %75daha yüksek bir hedef fiyat olan 17.200 doları veriyor. Grafik, kripto parabiriminin önümüzdeki üç veya dört ay içinde bu fiyattan işlem görebileceğinigösteriyor. Goomba, Bitcoin’in önceki tüm zamanların en yüksek seviyesine çokhızlı bir şekilde yükseleceğini öne süren ilk analist değil.

Bitcoin’in Ocak ayı fiyat hareketlerini nokta atışı bilen usta analist Financial Survivalism, TradingView aracılığıyla BTC’nin 1 Temmuz’a kadar maksimum 20.000 doları tekrar test etmesini beklediğine dair kapsamlı bir analiz yayınladı. Analist bu tahminini desteklemek için bir dizi analiz faktörüne atıfta bulundu: Bitcoin’in 2019’un başlarında piyasa için 4.000 dolarlık bir fırlatma rampası ile benzerliği; bir yükseliş Wyckoff birikim paterninin varlığı; Ichimoku Cloud, Lucid SAR ve RSI tarafından sunulan güçlü alım sinyalleri ve çok daha fazlası…

Buna ek olarak, Galaxy Digital’in CEO’su ve eski Goldman Sachs ortağı Mike Novogratz, geçtiğimiz günlerde basına yaptığı açıklamada, Mayıs ayına kadar Bitcoin’in yaklaşık 20.000 dolara vurmasına şaşırmayacağını söyledi. Kripto paralarla ilgili diğer kritik haberler için “TRON CEO’sundan “Çok Konuşulacak” Bitcoin, Ripple ve Ethereum Tahmini” isimli makalemizi inceleyebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda takip edin, Telegram kanalımıza katılın ve Facebook sayfamızı takip edin!