dev bitcoin borsasi 425 milyon dolarlik btc satin alan sirketin arkasinda oldugunu acikladi

Aradığınız kelimeyi yazın ve entera basın, kapatmak için esc butonuna tıklayın.

bitmainturkiye – İşletme yazılımı şirketi MicroStrategy, yönetim stratejisinin bir parçası olarak bilançosunun büyük bir bölümünü Bitcoin’e tahsis edeceğini açıkladıktan sonra kripto alanının en yeni sevgilisi oldu. Arka planda ise daha tanıdık bir isim dikkatleri çekti: Coinbase.

San Francisco merkezli kripto para birimi borsası, ana aracılık ve tezgah üstü (OTC) ticaret hizmetlerini kapsayan Coinbase Prime biriminin Virginia merkezli MicroStrategy’nin 425 milyon dolarlık yürütme hizmetlerinin ortağı olduğunu söyledi.

Kurumsal satış, saklama ve Coinbase’deki başlıca hizmetler, bir blog yazısında belirtildi.

“Bunu Coinbase için büyük bir kazanç olarak kabul edin. Kripto piyasasında firmalar, kendi başlarına Bitcoin satın almak veya müşterilerine kripto hizmetleri sunmak isteyen firmalar da dahil olmak üzere piyasaya yeni girenlerle bağlantı kurmak için çabalıyorlar. Fidelity Digital Assets, DCG’den Genesis Global Trading ve BitGo, yeni ortaya çıkan piyasada yürütme ve benzeri hizmetler sunan diğer şirketler arasında.”

Halka açık şirketlerin bilançolarına Bitcoin ekleme eğilimi, bu hareketin Bitcoin’in yeni zirvelere çıkmasına yardımcı olabileceğini söyleyen kripto meraklıları arasında popüler bir konuşma noktası haline geldi. Jack Dorsey’in Square’ı, “gelecekte daha yaygın bir para birimi” haline gelebileceği iddiasının bir parçası olarak 50 milyon dolar değerinde Bitcoin satın alan başka bir örnek.

Square ve MicroStrategy’den son haberlerle ilgili olarak Tejpaul, “Bunun kripto ekonomisi için bir dönüm noktası olduğunu umuyoruz ve sermaye tahsis stratejilerini kripto ile çeşitlendirmek isteyen daha fazla kurumsal şirket ve kuruma yardım etmeyi dört gözle bekliyoruz” diyor.

MicroStrategy’ye gelince, Bitcoin satın alımı iki dilim halinde gerçekleşti ve ilk 250 milyon dolarlık yatırım 5 günde gerçekleşti. Coinbase’in algoritmaları, MicroStrategy’nin emrini 200.000 işleme indirdi.

Örnek olay incelemesinden ilgili bölüm şu şekilde yer alıyor:

“Coinbase’in Zaman Ağırlıklı Ortalama Fiyat (TWAP) algoritması, en iyi havuzu seçmek için Akıllı Emir Yönlendiricisini kullanarak ana emri daha sonra farklı likidite havuzlarına gönderilen daha küçük emirlere bölerek belirli bir zaman aralığında bir siparişi tamamlıyor. MicroStrategy uygulaması örneğinde, traderlar birkaç yüz emir girerken, algoritmalar bunu, ortalama doldurma boyutunun 0,3 BTC’den daha az olduğu, yaklaşık 200.000 alt işleme dönüştürdü.”

Şirkete göre, emrin birkaç gün içinde yerine getirilmesi, siparişin piyasa üzerindeki etkisini azaltmaya yardımcı oldu ve yaklaşık 4,25 milyon $ tasarruf sağladı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!