dev finans sirketinden bitcoin ve altin yorumu

Aradığınız kelimeyi yazın ve entera basın, kapatmak için esc butonuna tıklayın.

bitmainturkiye – Bitcoin ve altın yorumu bugünlerde bir çok kimsenin dikkatini üzerilerine çekiyor. Corona virüsünün giderek yayılması neticesinde küresel finans piyasaları ciddi anlamda çalkantılar yaşadı.  ETF ve Yatırım Fonu VanEck Global’in konuyla ilgili olarak bir rapor hazırladı. Rapora göre bu kriz sırasında altın kısa vadede Bitcoin ile giderek daha fazla ilişkili hale geliyor.

Altın ve Bitcoin, dışarıdan bakıldığında normalde birbirleriyle hiçbir ilgisi olmayan iki varlık. Ancak çoğu zaman birbiriyle karşılaştırılıyor. Daha yakından bakıldığında Bitcoin ve altın arasında, kıtlık, sınırlı arz gibi birçok benzer özellikler bulunuyor.

Fon yöneticisi VanEck Global tarafından hazırlanan yeni bir rapora göre, altın ve Bitcoin mevcut corona virüsü krizinde giderek daha fazla birbiriyle ilişkili hale geliyor.

Hazırlanan raporda şu ifadelere yer veriliyor:

“Kısa vadede, COVID-19 salgınının neden olduğu pazar satışları, geleneksel varlık sınıflarıyla – özellikle altın ile-bir güvenli liman varlığı olarak görülen Bitcoin arasında artan korelasyona işaret ediyor.”

Rapor,% 60 özkaynak / % 40 tahvil ile  harmanlanmış portföyüne küçük bir bitcoin tahsisinin, son piyasa satışları boyunca belirlenen portföyün volatilitesini önemli ölçüde azalttığını açıklıyor.

VanEck ayrıca, Bitcoin ETF gibi bir ürünün “% 60 özsermaye /% 40 tahvil ile harmanlanmış portföyler için volatiliteyi önemli ölçüde azaltmış olabileceğini” ortaya koyuyor.

Bununla birlikte şirket, bitcoin ve altın arasındaki uzun vadeli ilişkinin düşük kaldığı, ancak COVID-19’un neden olduğu geniş pazar satışları sırasında bu ilişkinin arttığı sonucuna varıyor.

Bitcoin, kripto para birimi alanında birçok kişi tarafından güvenli bir liman varlığı olarak lanse edildi. 12-13 Mart’ta satış sırasında % 40’lık bir kayıp olmasına rağmen, Bitcoin sonrasında bir düzeltme  yaşayarak fiyatını 7.000 dolar seviyesine taşıdı. Yönetimlerin uyguladıkları kurtarma paketleri BTC için fiyatın daha da iyileşmesini sağlayabilir.

Bu durum, Bitcoin ve altın arasında birçok karşılaştırmaya da neden oluyor. Zira altın, hisse senetleri, para birimleri ve hatta diğer emtiaların fiyatlarına karşı güçlü bir liman olarak biliniyor.

2008 yılında, altın dönüm noktasına sahipti ve bir süre sonra, fiyat azalışı yaşayan hisse senetlerinin aksine, değer artmaya başladı. Popüler kripto para birimi analisti Willy Woo, bu kriz sırasında eski pazarlardan altın ve bitcoinin pozitif olarak ayrışmasının başlamış olabileceğini öne sürdü. Öte yandan, Bitcoin’in altın da dahil olmak üzere geleneksel pazarlardan tamamen ilişkisiz olması gerektiğine inanan uzmanlar da bulunuyor. Bitcoin ve altın yorumu bundan sonra da devam edeceğe benziyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda takip edin, Telegram kanalımıza katılın ve Facebook sayfamızı takip edin!