fiyat analizi btc eth ve 8 altcoin 2

Aradığınız kelimeyi yazın ve entera basın, kapatmak için esc butonuna tıklayın.

Analistler ve trader’lar, BTC fiyatı 30.000 doların altına düştükten ve büyük altcoin’lerde bir satışı tetikledikten sonra en kötüsüne hazırlanıyor. Bitcoin (BTC)’nin bu ivmesi, Grayscale Bitcoin Trust’tan yaklaşık 16.000 Bitcoin (BTC) değerindeki hisselerin kilidinin açılmasından bir gün sonra gerçekleşti. Uzmanlar, satışların, artan Covid-19 vakalarına ilişkin daha geniş riskten kaçınma adına yapılmış olabileceğini düşünüyor. Aynı zamanda, Dow Jones “Sanayi Ortalaması”da Pazartesi günü 800 puanın üzerinde düşerek yılın en kötü düşüşünü kaydetti. Bu ortamda, olumlu gelişmeleri arka planda bıraktı. Grayscale CEO’su Michael Sonnenshein, 19 Temmuz’da CNBC’de, bir Bitcoin (BTC) ETF’sinin düzenleyicilerden onay alma olasılığı hakkında olumlu bir resim öngördü. Sonnenshein’da, ETF için “başvurularından birine yeşil ışık yakılmasının yalnızca “ne zaman” ve “eğer değil” meselesi” olduğunu söyledi. Ayrıca, koşullar uygun olduğunda GBTC’nin bir ETF’ye dönüştürüleceğini açıkladı. Bu gelişemeler doğrultusunda, analist “Rakesh Upadhyay” eşiliğinde ilk 10 kripto para birimine göz atıyoruz.

BTC’de boğalar, son dört gün boyunca 31.000 dolar desteğini savundu ancak güçlü bir toparlanma sağlayamadı. Ardından, ayılarda satışlarını yeniledi ve fiyatı bugün 30.000 doların altına çekti. Bu bölgeden sonra analiste göre 28.000 dolar desteği düşünülebilir. Aynı zamanda, her iki MA da geriledi ve RSI 38’in altına düştü, bu da en az direnç yolunun aşağı yönde olduğunu gösteriyor. Analiste göre boğalar 30.000 dolarlık desteği kolayca bırakmayabilir. Eğer güçlü bir toparlanma sağlarlarsa ve fiyatı 31.000 doların üzerine çıkarırlarsa, daha düşük seviyelerde birikim önerecektir. 20 günlük EMA’nın (32.966 doların) üzerinde bir kırılma ve kapanış, analiste göre gücün ilk işareti olabilir.

bitmainturkiye.com olarak da aktardığımız üzere, ETH’nin toparlanma girişimleri, 18 Temmuz mum çubuğundaki uzun fitilden görüldüğü gibi 20 günlük EMA’da (2.034 dolarda) duvara çarptı. Bu, olumsuz duyguların hüküm sürdüğüne ve ayıların 20 günlük EMA’ya yapılan rallilerde satış yaptığını gösteriyor. Satıcılar şimdi fiyatı 1.723.74 dolardan kritik desteğin altına düşürmeye çalışacaklar. Bunun gerçekleşmesi, analiste göre bir satış ivmesi kazanabilir ve ETH/USDT çiftini düşüş trendine devam ettirebilir. 1.536.92 ve 1.293.18 dolar, analiste göre en güçlü destekler olarak görev alacak. Yukarı yönlü ise, 20 günlük EMA’da 1.728.74 doların üzerine çıkılmaya çalışılacak. Bu durumda da, analiste göre 50 günlük SMA’nın (2.245 doların) üzerinde bir kapanış, trendde olası bir değişikliğe işaret edecektir.

BNB, son birkaç gündür 20 günlük EMA’ya (307 dolara) yakın kaldıktan sonra Binance Coin (BNB) bugün yeniden satış baskısına tanık oluyor. Altcoin şimdi 276.40 ile 264.26 dolar desteğini de kırdı. RSI, momentumun düşüşe geçtiğini gösteren negatif bölgeye kaydı. Ayılar fiyatı destek bölgesinin altına düşürürse, analiste göre BNB/USDT 211.70 dolar kritik desteğine gerileyebilir. Aksi yöndeyse, fiyat 276.40 dolar ile 264.26 dolar destek bölgesinden geri dönerse, boğalar fiyatı tekrar 50 günlük SMA’nın (327 doların) üzerine çıkarmaya çalışacak. Bunu başarırlarsa, analiste göre trendde olası bir değişikliğin ilk işareti verilecek.

Cardano (ADA), 16 Temmuz’da 1.19 dolar desteğinin altında kapandı. Boğalar, ayıları tuzağa düşürmeye ve fiyatı 18 Temmuz’da 1.19 doların üzerine çıkarmaya çalıştı ancak daha yüksek seviyeleri sürdüremedi. Bu, ayıların rallilerde satmaya devam ettiğini gösteriyor. Ayılar bugün satışlarını yeniledi. Analiste göre fiyat 1.10 doları da kırdıktan sonra, 1 desteği test edilebilir. Bu seviye son birkaç ayda birkaç kez tutuldu, bu nedenle boğalar agresif bir savunma yapabilir. Güçlü bir toparlanma, analiste göre 1 dolarlık destekte birikim gösterecektir. Diğer yandan, ayılar fiyatı 1 doların altına çekerse, analiste göre uzun likidasyon meydana gelebilir ve 0.80 dolara ve ardından 0.68 dolara daha fazla düşüş için kapıları açabilir.

XRP, 16 Temmuz’da 0.59 dolarlık desteğinin altına geriledi. Boğalar, 18 Temmuz’da mücadele verdi, ancak fiyatı yukarı yönlü çekemedi. Bu, ayıların rallilerde satmaya devam ettiğini gösteriyor. XRP/USDT, bugünde düşüş trendine devam ediyor ve analiste göre bir sonraki durak 0.50 dolardaki psikolojik destek olabilir. Boğaların bu seviyeyi korumak istemeleri muhtemeldir. Alıcılar, fiyatı 20 günlük EMA’nın (0.63 dolar) üzerine geri çekebilirse, analiste göre 50 günlük SMA’ya (0.74 dolara) ulaşabilecek bir rahatlama rallisinin başlangıcına işaret edecek. Tersine, satıcılar fiyatı 0.50 doların altına düşürürse, analiste göre düşüş momentumu artabilir ve XRP 0.45 dolara düşebilir. Bu seviye de tutunamazsa, analist için düşüş 0.40 dolardan bir sonraki desteğe kadar uzayabilir.

Memecoin’ler DOGE, 17 Temmuz’da 0.15 dolar desteğinden sıçradı ancak boğalar 0.21 dolar direncini geçemedi. Günün mum çubuğundaki uzun fitil, ayıların 0.21 dolar seviyesini agresif bir şekilde savunduğunu gösteriyor. 0.21 doların üzerine çıkmadaki başarısızlık, şimdi fiyatı kritik desteğin altına 0.15 dolardan çekmeye çalışacak olan ayılar tarafından satışları cezbetti. Bunu başarırlarsa, analiste göre satış yoğunlaşabilir ve DOGE/USDT 0.10 dolara ve ardından 0.07 dolara gerileyebilir. Düşüşün aksine, fiyat 0.15 dolardan geri dönerse, analiste göre XRP tekrar 0.21 dolara yükselebilir ve birkaç gün boyunca bu aralıkta zaman geçirebilir. Aynı zamanda, 20 günlük EMA’nın (0.21 doların) üzerinde bir kırılma ve kapanış, analiste göre alıcıların geri dönüş yapmaya çalıştıklarının ilk işareti olacak.

Polkadot (DOT), 16 Temmuz’da kritik desteğin altına 13 dolardan düştü. Boğalar, 17 ve 18 Temmuz’da fiyatı tekrar seviyenin üzerine çıkarmaya çalıştı ancak başarısız oldu. Bu, önceki desteğin dirence dönüştüğünü gösteriyor. Satış bugün yeniden başladı ve DOT/USDT’nin 10 dolar ihtimali tekrar masaya yatırıldı. Analiste göre, bu seviye boğları çekebilir ve fiyatı tekrar 13 doların üzerine çıkarabilir. Ek olarak, 20 günlük EMA’nın (14.48 doların) üzerinde bir kırılma ve kapanış, analiste göre satış baskısının düşebileceğinin ilk göstergesi olacaktır. Alternatif olarak da, ayılar fiyatı 10 doların altına düşürürse, analiste göre satış devam edebilir ve DOT 7.80 dolardan bir sonraki desteğe kayabilir.

UNI’de boğalar, 18 Temmuz’da 16.93 doların üzerine çıkarmaya çalıştı, ancak günün mum çubuğundaki uzun fitil, ayıların seviyeyi agresif bir şekilde savunduğunu gösteriyor. Bugün yenilenen satış, UNI/USDT’yi bir sonraki desteğe doğru 15 dolardaki düşüş yolculuğuna başladı ve destek kırıldı. Analiste göre düşüş 13 dolarda kritik seviyeye kadar uzayabilir. Bu bölge iki defa boğalar tarafından savunuldu, bu nedenle analiste göre fiyat 13 dolarda bir tepki alımıyla karşılaşabilir. Aksi yönde, güçlü bir toparlanma, analiste göre alım sinyali verecektir ve boğalar daha sonra fiyatı hareketli ortalamaların üzerine çıkarmak için bir girişimde bulunacak. 10 ve 7 dolarda, analistin en güçlü destek bölgeleridir.

Boğalar, 17 ve 18 Temmuz’da Bitcoin Cash’deki (BCH) düşüşü durdurmaya çalıştı, ancak güçlü bir toparlanma elde edilememesi, agresif satın alma eksikliğini gösteriyor. Ayılar bugün satışlarını yeniledi ve fiyatı 428 dolar desteğinin altına çekti. Şu anda işlem gördüğü 394 dolar aşağı yönlü kırılırsa, analiste göre 370 dolar ilk en güçlü destek seviyesi olacaktır. 370 doların altında bir kırılmada, analiste göre BCH’yi 330 dolara düşebilir.

Son olarak, Litecoin’in (LTC) son birkaç gün içinde 118 dolarlık desteği toparlayamaması, boğalardan gelen talep eksikliğini gösteriyor. Ayılar durumdan yararlandı ve fiyatı bugün 107 dolara kadar düşürdü. Aynı zamanda 118 dolarda bir üçgen formasyonu kırılımı gerçekleşti. Boğalar düşüşü psikolojik düzeyde 100 dolarda durdurmaya çalışabilir, ancak başarısız olurlarsa, analiste göre düşüş bir sonraki desteğe 70 dolarda uzayabilir. Bu varsayımın aksine, fiyat toparlanır ve 118 doların üzerine çıkarsa, daha düşük seviyelerden alım önerecektir. Boğalar sonrasında fiyatı tekrar 20 günlük EMA’nın (130 doların) üzerine çıkarmaya çalışacak. Analiste göre bu durumda, 50 günlük SMA’ya (148 dolara) bir yardım rallisinin başladığının sinyalini verebilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!