irandaki 3 enerji santrali yakinda bitcoin madenciligi yapacak

Aradığınız kelimeyi yazın ve entera basın, kapatmak için esc butonuna tıklayın.

bitmainturkiye – Bir habere göre, ülkenin üç enerji santrali, doğal gazdan üretilen elektriği kullanarak Bitcoin madenciliği yapacak.

İran’daki Termik Santral Holding Şirketi (TPPH), yerel haber kuruluşu Tehran Times’ın Pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre, İran’daki üç büyük elektrik santralinin yakında enerji çıktılarını yalnızca Bitcoin madenciliği için sunacağını duyurdu.

İran’daki elektrik santralleri, hükümetten yakıt tedariklerinden kar ve sübvansiyon alıyor. Bu karı da elektrik üretmek için kullanılıyor. Daha önce kripto para madenciliği yapmaları yasaklanmış olsa da, Temmuz ayındaki yeni bir karar, gerekli hükümet onayını, lisanslarını aldıktan ve kripto madenciliği için belirlenen tarifelere uyduktan sonra da olsa, enerji santrallerinin kripto para madenciliği alanına girmesine olanak tanıyor.

TPPH şimdi o pastadan bir dilim almak istiyor. Yakında Bitcoin madenciliği amacıyla üç elektrik santralinin elektrik üretimi için bir ihale açacağını söyledi. TPPH başkanı Mohsen Tarztalab, “Ramin, Neka ve Shahid Montazeri’deki üç enerji santraline gerekli ekipman kuruldu ve açık artırma belgeleri yakın bir zamanda SetadIran.ir web sitesine yüklenecek” diyor.

Tarztalab, Bitcoin madencilerine elektrik satışının elektrik sektöründe kar elde etmenin yeni ve istikrarlı bir yolunu sunduğunu söyledi.

Üç enerji santralinin, güç üretmek için doğal gaz kullanan ve gaz yağı gibi sıvı yakıtlara daha ucuz bir alternatif olan Bitcoin madenciliği amacıyla yalnızca genleşme türbinlerini kullanacağını sözlerine ekledi.

Tarztalab, bu türbinlerin gücünün ülke çapında ticari amaçlarla dağıtılan ulusal şebekeye bağlı olmadığını ve bunun yerine Bitcoin madenciliği için güç planları tarafından tamamen kullanılacağını açıkladı.

Temmuz kararının ülkenin elektrik endüstrisi için bir kurtarıcı olduğu söyleniyor. Rapora göre, tekrarlanan fiyat artışları ve abonelere sabit fiyatlarla elektrik sağlama yükümlülüğü, geçmişte İranlı elektrik üreticileri için düşen karlar yarattı.

Bugünün maden arayıcılarının bir haritadan, kazma ve kürekten daha fazlasına ihtiyacı var. Paralarını ve ekipmanlarını en iyi şekilde nasıl kullanacağını bilmesi ve piyasadaki en son gelişmelerden haberdar olması gerekiyor.

İran’ın Bitcoin’i benimsemesi, ülkenin kasvetli bir ekonomik görünümle ve ABD gibi etkili hükümetler tarafından tartışmalı nükleer enerji programı nedeniyle dayattığı uluslararası ticaret yaptırımlarıyla boğuştuğu bir zamanda geliyor.

Bununla birlikte, Bitcoin madenciliği onlara gelir elde etmeleri için yeni bir yol sağlıyor. Gerçekten de madencilik büyük bir fırsat. İranlı bakanlar 2019’da düzenlenmiş, endüstriyel ölçekli Bitcoin madenciliğinin yıllık olarak tahmini 8,5 milyar doları İran’a getirebileceğini söylüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!