is portfoy kripto sirketlerine yatirim yapti

Aradığınız kelimeyi yazın ve entera basın, kapatmak için esc butonuna tıklayın.

İş Portföy, Blockchain Teknolojileri Karma Fonu’nu geçtiğimiz haftalarda duyurmuştu. İş Portföy, Türkiye’de ilk defa Blockchain’e yönelik bir yatırım fonu kurulduğunu ifade etmişti. Şimdi ise, fonun hangi kripto para odaklı şirketlere yatırım yaptığı ortaya çıktı. İşte detaylar…

İş Portföy, Blockchain teknolojisine yönelik bu fonun ilk performans raporunu yayınladı. Fon ile kripto para alanının önde gelen şirketlerine yatırım yapılmaya başlandı. İş Portföy Blockchain Teknolojileri Karma Fonu’nda toplam 40 şirkete yatırım yapılıyor. Ayrıca, fon portföyüne “kripto varlık ve kripto para piyasası işlemlerinin dahil olmadığını” belirtmekte fayda var. Şirketin raporuna göre yatırım yapılan şirketler arasında MicroStrategy, Coinbase, madencilik şirketi Ebang yer alıyor:

MicroStrategy, 2020’nin yaz mevsiminde ilk defa bilançosuna Bitcoin (BTC) ekleyen şirket olarak karşımıza çıkmıştı. O andan itibaren ABD merkezli şirket, Bitcoin (BTC) alımlarına hız kesmeden devam ediyor. Şirketin CEO’su Michael Saylor, pek çok kez BTC hakkında olumlu duygularını dile getirmişti. Genel olarak kriptopara alanıyla da ilgileniyor. Hatta, bitmainturkiye.com olarak daha önce de bildirdiğimiz üzere Türkiye’deki kripto para düzenlemeleri konusunda çeşitli yorumlarda bulunmuştu.

Coinbase ise, Nisan ayında halka açıldı ve 100 milyar doları aşkın değerlemesiyle pek çok insanı şaşırttı. Kripto alanındaki birçok uzman, ABD’nin en çok tercih edilen Bitcoin ve altcoin borsası Coinbase’in bu hamlesini, sektör için bir “dönüm noktası” olarak tanımlıyordu.  Ebang ise özel güçlü entegre devre (ASIC) çip tasarım kabiliyetine sahip bir blockchain şirketi. ASIC üretim deneyimiyle lider bir Bitcoin (BTC) madencilik makinesi üreticisi haline geldi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!