paypal ceosu kripto para birimleri ana akim tarafindan benimsenmenin esiginde

Aradığınız kelimeyi yazın ve entera basın, kapatmak için esc butonuna tıklayın.

bitmainturkiye.com – PayPal’ın CEO’su, daha fazla işletme ve tüketici “dijital ödemelere ve dijital para birimi biçimlerine” akın ettikçe kripto para birimlerinin genel benimsenmenin eşiğinde olduğuna inanıyor.

CNBC’ye verdiği röportajda PayPal CEO’su Dan Schulman, COVID-19 salgınının dijital ödeme biçimlerine geçişi hızlandırdığını söyledi. PayPal, devam eden dijital dönüşümün ön saflarında yer almak istiyor. Schulman, pandeminin ortasında “nakit kullanımının aniden azaldığını” belirterek, “Tüketicilerin %40 ila 70’i artık nakit parayla uğraşmak istemiyor” dedi.

PayPal sadece insanların kripto para satın almasını ve tutmasını kolaylaştırmakla kalmıyor; hizmet, mevcut satıcı ödeme platformlarıyla entegre olacak ve işletmelerin dijital ödeme şekillerini kabul etmesine olanak sağlayacak. PayPal yöneticisi şu ifadeleri kullandı:

“İzin verdiğimiz şeylerden biri sadece kripto para satın almayı, satmayı ve tutmayı kolaylaştırmak değil, aynı zamanda çok daha önemlisi; önümüzdeki yılın başlarında kripto para birimlerinin 28 milyon satıcının tamamının gerçekleştireceği herhangi bir işlem için fon kaynağı olmasına izin vereceğiz.

Ve bu, kripto para birimlerinin kullanımını önemli ölçüde artıracak.”

PayPal, kripto hizmetini başlatmadan önce küresel düzenleyiciler ve merkez bankalarına danıştı. Schulman, bu para otoritelerinin kendi merkez bankası dijital para birimlerini (CBDC’lerini) çıkarmalarının an meselesi olduğunu söyledi:

“Artık merkez bankalarının dijital para çıkarıp çıkarmayacağı değil, ne zaman çıkaracağı söz konusu. Bence kripto para birimleriyle daha fazla fayda elde edilir.”

PayPal, yeni girişimi ilk duyurduktan sadece haftalar sonra, bu ayın başlarında ABD’de kripto ticaret hizmetlerini başlattı. Kripto para hizmeti önümüzdeki yılın başlarında küresel olarak kullanıma sunulacak.

300 milyondan fazla aktif kullanıcısı olan küresel ödeme devi, Bitcoin (BTC) ve diğer kripto para birimlerini hızlı bir şekilde satın alıyor. Daha önce de bildirdiğimiz gibi PayPal dolaşımdaki tüm yeni Bitcoin’in yaklaşık yüzde 70’ini satın aldı. Arz sıkıntısı, Bitcoin’in geçtiğimiz ayda hızlı bir şekilde değer kazanmasının ana nedeni olarak gösterildi.

Bitcoin’in en ateşli eleştirmenlerinden bazıları, kripto para biriminin doğal bir değere sahip olmadığını iddia ediyor. Schulman bunun için şunları söyledi:

“Tüm para türleri güvene ve bu güvenden gelen değerleri belirlemeye dayanır.”

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!